Кропивницький: усі теплові котельні працюють у штатному режимі

Жовтень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

Станом на ранок 18 жовтня усі теплові котельні у Кропивницькому запущені і генерують тепло для житлових будинків і об’єктів соціально – культурної сфери обласного центру.

Про це повідомили керівники двох міських теплогенеруючих підприємств- заступник директора ДП “Кіровоградтепло” ТОВ ЦНТІ УНГА Анатолій Таран та директор КП “Теплоенергетик” Тетяна Соколенко під час прес – конференції у міській раді сьогодні, 18 жовтня.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

За інформацією начальника головного управління житлово – комунального господарства Віктора Кухаренка, опалювальний сезон у Кропивницькому розпочаввся 13 жовтня, відповідно до прийнятого рішення виконкому міської ради. Рішення виконкому продублювала міська комісія з надзвичайних ситуацій, оскільки на той момент договорів про постачання природного газу, підписаних сторонами і скріплених печатками , у тепловиків не було. У той же час температура зовнішнього повітря стрімко знижувалася.

Сьогодні, відзначив Віктор Кухаренко, ліміти газу і “Кіровоградтеплу” і “Теплоенергетику” виділені, необхідін угоди укладені. На перешкоді штатного забезпечення міста теплом стоїть лише зношеність мереж у Кропивницькому. Дві найпотужніші котельні – Південно – Західну і ТЕЦ вдалося запустити лиш 16 жовтня через пориви на магістральних мережах. Такі пориви не давали можливості підтримувати достатній тиск в системі і вийти на робочий режим.

Зусиллями спеціалістів ДП “Кіровоградтепло”, відзначив Анатолій Таран, вдалося ліквідувати 5 поривів, усунути заповітрення в мережі і подати тепло до абонентів. Із 612 житлових будинків тепло пішло на 593, його мешканці мають відчути у своїх батареях до кінця сьогоднішнього дня. На 19 будинках ведуться відновлювальні роботи з ліквідації поривів, як у мережі, та і у внутрішньобудинкових системах. ДП “Кіровоградтепло” забезпечили теплопостачання у всіх 25 дитячих садочках і 9 закладах охорони здоров’я, які воно обслуговує.

Складнішою виглядає ситуація в зоні відповідальності КП “Теплоенергетик”. Комунальникам довелося констатувати, що у їхніх мережах після створення тиску з’явилося 25 поривів, у тому числі по вулиці Енергетиків на магістральному трубопроводі діаметром 800 міліметрів. П’ять ремонтних бригад безперервно ліквідовували аварії. 17 жовтня вдалося усунути пориви на Енергетиків, Училищному, два по Гоголя і на площі Дружби народів. Сьогодні тепловики працюють на Тарковського і Гагаріна, тут по 3 аварії, Фрунзе, Великій Перспективній і по вулиці Гоголя.

Поки що з теплом на території обслуговування “Теплоенергетика” 154 жттлових будинки із 382, 3 дитячих садка із 9 та 3 заклади охорони здоров’я із 7. До кінця дня, сподівається Тетяна Соколенко тепло надійде ще до 50 житлових будинків. А далі до теплозабезпечення під’єднуватимуть мікрорайони, де будуть усунуті аварії і мережі триматимуть тиск.

Віктор Кухаренко звернуву увагу, що плата за тепло буде нараховуватися лише тим абонентам, до батарей яких надійде теплоносій з достньою для обігріву температурою. Якщо в приміщені температура триматиметься нижчою за 18 градусів, можна звертатися до теплового підприємства, викликати комісію і складати акт.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool