Кропивницький: учні професійного будівельного ліцею взяли участь у квесті

Квітень 17, 2019 | Новини | Переглядів: 1200 | Коментарі: 0

Популяризація професії рятувальника серед молоді, розповсюдження важливої інформації про безпеку життєдіяльності, вироблення юнаків та дівчат навичок самопорятунку на надання допомоги іншим під час надзвичайних подій, а головне – формування свідомого ставлення до свого життя, здоров’я – завдання, які ставлять перед собою рятувальники, постійно проводячи навчально-розважальні заходи.

Фахівці Служби порятунку м. Кропивницького розробили тематичну гру-змагання у формі квесту під назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка надзвичайно подобається дітям та учнівській молоді різного віку, адже дає їм можливість випробувати власну вправність, винахідливість, швидкість та навіть дотепність.

При цьому в ході квесту учасники отримують знання про правила поведінки під час наздвичайних подій, які можуть з ними трапитись у повсякденному житті.

17 квітня мали можливість позмагатись студенти «Центральноукраїнського професійного будівельного ліцею», пройшовши 6 станцій з різними випробуваннями.

Кожна станція передбачає виконання тематичного завдання на тему безпеки життєдіяльності. Наприклад, «Навчальна» – це змагання на вміння одягати протигаз, «Пошукова» – необхідно знайти у приміщенні замасковані макети вибухонебезпечних предметів, «Рятувальна» – необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого із зав’язаними очима потрібно знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти задану дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.
Фахівці Служби порятунку сподіваються, що студенти, які з таким задоволенням беруть участь у навчальних заходах, будуть розумно та розважливо поводитись у повсякденному житті.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool