Кропивницький: реалії пенсіонерів - життя без масла

Січень 26, 2017 | Новини | Переглядів: 1517 | Коментарі: 0

Життя наших пенсіонерів стає все більш тяжким.

«Ціна на вершкове масло знову підскочила. Тепер пачка 200 гр. вершкового масла коштує біля 30 грн.- це мені вже не по кишені. Я майже рік економила гроші, купувала соняшникову олію менш, ніж мені потрібно, а тепер зовсім не зможу купувати і вершкове масло. Молочка почала дорожчати, а значить, молоко, кефір, сир тепер для мене –пенсіонерки стає розкішшю», - говорить Світлана Олександрівна.

«Мінімальну пенсію добавили лише на 117 грн. Тепер я отримую 1247 грн. На ці гроші я повинен якось вижити, не говорячи, що мені потрібна не тільки їжа, а й ліки. Та ще заплатити великі комунальні платежі. Смаку вершкового масла я вже не пам’ятаю, тому що вживаю в їжу маргарин, хоча знаю, що це не корисно для здоров`я, але що робити?»,- бідкається Олексій Сергійович.

І справді, побувавши у деяких магазинах Кропивницького, побачили, що ціни на вершкове масло підскочили і коливаються у межах 30 грн за пачку масла. І постає питання, а що роблять наші міністерства? МОЗ України повинно розрахувати, скільки потрібно людині з`їсти у день вершкового масла, та не тільки масла, а й других необхідних людині продуктів. Та розрахувати чесно, а не так , як у нинішньому споживчому кошику. Добре було, якби на сайті МОЗ України стояло меню українського пенсіонера та скільки воно коштує. А потім було би видно, влізе воно в пенсію,чи ні?

Як кажуть багато пенсіонерів у нашому місті, краще в магазин не заходити, а то гроші витратиш, а їсти нема що.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool