Кропивницький: містян закликають оформити субсидію

Жовтень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1257 | Коментарі: 0

В умовах реформування тарифної сфери держави, українців закликають оформити цільову адресну безповоротну допомогу – субсидію.

На цьому під час зустрічі з журналістами наголосили Валентина Войтенко – експерт з питань соціального захисту, консультант Світового банку та Віталій Музиченко – директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України.

Вони підкреслили, що субсидія - це перехідний етап до підвищення спроможностей людей самотужки платити за послуги житлово-комунального господарства. При цього відмічають, її отримати просто: необхідно заповнити і подати ( або надіслати поштою) до місцевого управління соціального захисту населення лише два документи – декларацію про доходи і витрати та заяву.

На право отримання субсидії не впливають:
Наявність майна транспортного засобу, дачі, будинки квартири
Наявність незайнятих працездатних осіб
Наявність заборгованості за оплату ЖКП
Депозити і доходи від них
Купівля валюти
Продаж квартири
Наявність земельної ділянки, паю, корови
Субсидія призначається до кінця опалювального періоду по квітень.
На наступний період призначається на 12 місяців без додаткового звернення.

Наразі отримувачі субсидії в середньому покривають 12% від доходів. У цьому опалювальному сезоні цей показник збільшили до 15%
Відзначимо щодо розрахунку субсидії, розмір цієї державної допомоги визначається таким образом: розмір плати за ЖКП в межах соціальної нормативи віднімається розмір обов’язкової плати, яка розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від доходів.

Розмір субсидії розраховується окремо на опалювальний та неопалювальний періоди . Якщо влітку розмір субсидії дорівнює 0 аби досить не значний, то з початком опалювального періоду його збільшать , а обов’язкова плата одержувача субсидії залишається незміною.

При зростанні тарифів розмір субсидії перераховують і збільшують
Особливості врахування доходів. Враховується розміри: стипендії, пенсії, деяких видів державної допомоги, допомоги по безробіттю

Важливо підкреслити, непрацездатним громадянам субсидія може бути призначена на понаднормову площу житла за рішенням комісії.
Звернули увагу журналістів і на міфах. Один з яких говоре, що нібито оформлення субсидії в майбутньому може перешкодити продажу квартири або будинку. Всю суму отриманих субсидій доведеться повернути в подвійному розмірі, а також, що субсидії можуть перешкодити отримати спадок. Насправді ж, такі чутки поширюються з самого початку запровадження субсидій. За 21 рік існування цієї державної допомоги не один з цих міфів не став реальністю. Тому експерти закликають не панікувати та при цьому пам’ятати, що субсидія є безповоротною державною допомогою і її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool