Кропивницький: до міської ради надійшло 66 електронних петицій

Грудень 12, 2016 | Новини | Переглядів: 1008 | Коментарі: 0

Питання стану розгляду електронних петицій, що надійшли на адресу міської ради стало головним під час наради секретаря міської ради Андрія Табалова з керівниками виконавчих органів сьогодні, 12 грудня.

 Електронні петиції існують у багатьох країнах світу, - відзначила начальник відділу звернень громадян Оксана Пономарьова. - Більше 70 держав використовують цей інструмент взаємодії суспільства та влади. Головна мета такого документу – звернути увагу суспільства в цілому або влади на конкретну проблему у будь-якій сфері політики, економіки, громадського життя тощо.

Сьогодні громадяни можуть подати електронні петиції через офіційні веб-сайти відповідних органів або веб-сайти громадських об'єднань.
У петиції, звернула увагу Оксана Пономарьова, має бути викладено суть звернення, зазначено прізвище, ім'я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції. На веб-сайті відповідного органу або громадського об'єднання, що здійснює збір підписів, обов’язково зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.
Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше 10 робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

Оксана Пономарьова повідомила, що до міської ради надійшло 66 електронних петицій з яких 16 були підтримані. Підтримані петиції виносяться на розгляд постійним комісіям міської ради.
За своїм змістом найбільше петицій стосуються питань житлово – комунального господарства (45%) та розвитку транспорту та зв’язку (16%).
Останньою за хронологією петицією, яка надійшла на адресу міської ради стала петиція “Про упорядкування скверу ім. Анатолія Бузуляка та скверу ім. Олександра Кондакова”.

Петиція була розглянута на постійних депутатських комісіях з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності та з питань освіти, науки, культури, туризму, фізичної культури і спорту та молодіжної політики.
За результатом розгляду петицію було підтримано міською радою та надано доручення головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради передбачити кошти на утримання (озеленення, освітлення та прибирання) обох скверів в Програмі розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Кропивницького на 2017 рік, а відділу культури і туризму міської ради опрацювати та направити на розгляд міської топонімічної комісії. Петиція перебуває на контролі в ГУ ЖКУ.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції та відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції, пояснила Оксана Пономарьова.

- Отже, перші найважливіші кроки в роботі системи електронних петицій в України та в нашому місті зроблено, - підреслив секретар міської ради Андрій Табалов. -Електронні петиції — це дієвий інструмент спілкування з владою, вони можуть об’єднати соціум і надати владі шанс налагодити відкритий діалог з суспільством. Чому у статистиці переважають прохання вирішити проблеми в галузі ЖКГ? Тому, що на той час не був відпрацьований ефективний механізм співпраці ради з управлінням житлово – комунального господарства. Відповідно, у людей було багато питань і претензій до влади. Ми такий механізм відпрацювали. Сподіваюся це спрацює позитивно і кількість петицій з цього питання зменшиться.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool