Кропивницькі лялькарі запрошують на відкриття фестивалю

Вересень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 719 | Коментарі: 0

Сьогодні, вже за кілька годин (початок о 18.30), колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок урочисто презентує Відкритий театральний фестиваль «Лялька-Забавлянка».

Назву фестивалю обрано не випадково, адже в давнину це була не тільки перша іграшка, яку бачила дитина, а й захисний оберіг, що допомагав її власнику здобути усе бажане і замовлене.

Термін «забавлянки» існує і в літературі. Це коротесенькі пісеньки чи віршики для малечі, що супроводжуються відповідними рухами. Крім того, що вони заспокоюють, викликають позитивні емоції та почуття фізичного комфорту, забавлянки стимулюють розвиток правильного мовлення, сприяють жвавому спілкуванню з дорослими, надихають на пізнання навколишнього світу. Отже, забавлянка - це i лялька, і гра, i дія, i пісня – усе, що має відношення до універсального мистецтва театру ляльок.

Програму мистецького форуму, вже традиційно, складають різножанрові вистави для дітей і дорослих, які протягом п’яти днів представлятимуть учасники з десяти запрошених театрів ляльок України.

19 вересня відбудеться і урочисте відкриття меморіальної дошки колишньому головному художнику театру Василю Остапенку, який понад 40 років свого життя присвятив ляльковому мистецтву.

Поки що заходи відбуватимуться в рамках 48-го Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», але організатори мають надію, що у майбутньому «лялькова частина» перетвориться у самостійний і повноцінний фестиваль.

Першу виставу для дорослих – трагіфарс «Salut, jealousy! або Привіт ревнощі!» О.Юріна – вже сьогодні, одразу по закінченні урочистостей, зіграють актори Черкаського академічного обласного театру ляльок.

Митці чекатимуть і радо зустрічатимуть усіх прихильників театрального мистецтва, які протягом 17-21 вересня завітають до Кіровоградського академічного обласного театру ляльок.

Сьогодні, вже за кілька годин (початок о 18.30), колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок урочисто презентує Відкритий театральний фестиваль «Лялька-Забавлянка».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool