Конституція повинна стати стабілізуючим фактором відносин у суспільстві, - Андрій Маліцький

Червень 28, 2016 | Новини | Переглядів: 771 | Коментарі: 0

Україні потрібна реальна децентралізація, чітко прописана в Конституції, яка забезпечить суспільний компроміс у регіонах країни. Адже місцева влада набагато краще, ніж центральна, знає, які дороги треба ремонтувати, які заклади медицини, освіти і культури потрібно фінансувати, як, з урахуванням думки громадян, перейменовувати населені пункти чи вулиці, які пам’ятники зносити чи будувати.

– Нинішня влада не тільки зробила людей жебраками, а й показала, що їй наплювати на думку людей. Красномовним тому підтвердженням є затяжна епопея з перейменуванням назви Кіровограда. Переважна більшість городян висловлюється за те, щоб місту повернули історичну назву, проте парламент не квапиться прислухатися до їхньої думки. А повальна «оптимізація» ліжкомість у медичних закладах уже наприкінці нинішнього року призведе до суттєвого їх скорочення, від чого постраждають усі – від пацієнтів до медичних працівників.

Об’єднання сільських шкіл призведе до демографічного дисбалансу. Бо ті села, у яких не буде школи, а згодом ФАПу чи будинку культури будуть приречені на вимирання. І таких прикладів плюндрування прав громадян, до яких вдається нинішня влада безліч, – наголошує заступник голови обласної організації «Опозиційного блоку» Андрій Маліцький. – Тому наша політична сила наголошує на тому, що Конституція повинна стати документом, який гарантує повний пакет соціальних послуг між державою та громадянином. Конституція повинна гарантувати кожному громадянинові право на гідне життя, і це неодмінно має виконуватися. Працююча людина або пенсіонер повинні мати доходи не нижче мінімуму, який дозволяє нормально забезпечувати власні потреби у харчуванні, ліках, відпочинку і оплати «комуналки», яка аж ніяк не має забирати до 80% сімейного бюджету.

Конституція повинна передати всі повноваження з управління економікою на місця. Місцева влада краще знає, яка підтримка потрібна промисловим підприємствам або сільському господарству, тому децентралізація дозволить відродити економіку. Це створить нові робочі місця і сприятиме виконанню права людей на гідне життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool