Коли з емоцій народжуються вірші (ФОТО)

Травень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1342 | Коментарі: 0

Яна Нужна: «Слово «проситься» на папір за будь-якого настрою: і коли сумно, і коли переповнює душу почуття щастя і радості… А потреба висловлювати свої емоції та переживання у віршах з’явилась ще у першому класі і не полишає й нині». Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Сьогодні Яна Нужна висококваліфікований фахівець, дружина та мама 16-та 14-річних дітей, активний профспілковий діяч та взагалі чарівна, енергійна жінка. Її секрет простий: аби чогось досягти необхідно багато та наполегливо працювати і головне до усіх справ підходити з позитивними емоціями, тоді усе вдасться.
Яна Нужна закінчила Дніпропетровський державний університет за спеціальністю біохімія, пізніше – Харківський національний університет внутрішніх справ. Сім років працювала у школі, але згодом кардинально змінила сферу діяльності – стала працівником міліції. У 2001 році у Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі при УМВС України в Кіровоградській області була введена посада експерта-біолога. Яна Валеріївна згадує, що усе довелось починати спочатку. Серйозну допомогу їй надали спеціалісти Кіровоградського бюро судово-медичної експертизи. Нині жінка обіймає посаду головного експерта з імунологічних досліджень та досліджень волосся НДЕКЦ при УМВС в області.
Практично 11 років Яна Нужна була єдиним експертом-біологом у службі, нещодавно штат експертів-біологів збільшився. При НДЕКЦ рік тому відкрито лабораторію, на базі якої фахівці-науковці готують молодих експертів. І перш ніж атестуватись, молоді люди мають можливість визначитись чи продовжувати йти цим шляхом далі. Оскільки робота експерта-біолога складна, але й доволі цікава. Їм доводиться працювати на місці скоєння тяжких злочинів. А протягом останніх трьох років об’єми роботи у біологів значно збільшились.
У такому напруженому графіку звикла працювати Яна Валеріївна, пристосувалась до цього і її родина. Щоправда їй вдається знаходити час й на інші сфери діяльності, хобі та, звісно, на творчість. Присвячує себе пані Яна і громадській діяльності. Вона займається профспілковою роботою та науковим напрямком у НДЕКЦ. До речі, і сама є автором наукових статей. У жінки й є кілька захоплень, вона збирає брошки у вигляді павуків, а нещодавно почала колекціонувати антикварні невеличкі жіночі люстерка.
Втім, потреба творити, виразити свій внутрішній світ, переживання залишається завжди. «Берусь писати, коли виникає потреба виплеснути емоції» - говорить Яна Нужна. Тематика віршів різна, чимало у її доробку - ліричної поезії. Звісно, кілька віршів присвятила своїй улюбленій справі та колегам:

Экспертам
Бывают счастливые судьбы
Со смыслом прожитых лет
Но лишь о немногих людях
Сказать можно кратко: эксперт.
Которых жизнь научила:
Хоть звезды, хоть солнечный свет,
В таком субъективном мире
Давать объективный ответ.
Характер особый нужен
Испить эту чашу до дна
Их выбор – экспертная служба
А их выбирает – она.

Інна Захарова

Яна Нужна:

Яна Нужна:

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool