Кіровоградцям про Правила поведінки в тролейбусі, автобусі, таксі

Березень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 1486 | Коментарі: 0

Пересуваючись громадським транспортом, намагайтесь не засинати під час руху та надовго не заглядайтесь у вікно, якщо на підлозі стоїть ваша сумка або валіза.

Краще сидіти убік руху: так Ви зможете стежити за ситуацією на дорозі, при цьому також зменшується ризик одержання травми у випадку різкого аварійного гальмування. Доцільніше сидіти по правому борту транспортного засобу: він більш безпечний у плані потенційного зіткнення з зустрічними машинами.
Якщо немає вільного місця, постарайтесь стояти боком до напрямку руху. Таке розташування забезпечує більш високу стійкість при різких змінах швидкості руху транспорту.
По можливості не стійте біля дверей, тому що саме тут Ви найімовірніше можете бути пограбовані кимось із тих хто виходить.
Після виходу із салону краще почекати, поки транспорт від’їде, і лише потім переходити вулицю. Взагалі, автобус або тролейбус необхідно обходити позаду.
Якщо зовнішній вигляд таксі або водія викликають у вас підозри, не сідайте в машину. Не рекомендується сідати також у машину, у якій уже є пасажири на задньому сидінні.
Стежте за тим, щоб водій віз вас правильним і найкоротшим шляхом. Точно й чітко називайте потрібну адресу.
Якщо водій, всупереч Вашим вимогам, не зупиняє машину, відкрийте вікно й постарайтеся привернути до себе увагу. Ви також можете спробувати вийти з машини в той момент, коли машина зупиниться на червоний сигнал світлофора.
Пам’ятайте, поїздка в таксі безпечніша, ніж у машині приватного перевізника. На передній торпеді таксі Ви можете побачити табличку з інформацією про водія. Крім того, таксист юридично відповідає за своїх пасажирів.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool