Кіровоградці з розумінням ставляться до перейменувань, - Іван Марковський

Квітень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1270 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді пройшли громадські слухання щодо майбутньої Концепції топонімічної політики у місті Кіровограді, повідомляє сайт міськради

Обговорити засади топоніміки обласного центру прийшли науковці, краєзнавці, лідери громадських організацій і просто небайдужі мешканці міста.
У слуханнях взяли участь також секретар міської ради Іван Марковський та заступник міського голови Сергій Колодяжний. Учасники обговорення відзначили, що вперше у Кіровограді думки щодо такої тонкої і важливої суспільної теми, як топонімічна політика обговорювалися піблічно і відкрито.
Запропоновану для дискусії Концепцію представив один із її авторів Микола Тупчієнко. Концепція грунтується на науковому підході і містить у собі критерії аспектів тестування при відборі тієї чи іншої топонімічної назви.
У залі звучало багато пропозицій, які стосувалися врахуванню в назвах міських об’єктів критеріїв історизму, краєцентризму, державотворення, патріотизму, деколонізації і дечужинізації.
Секретар міської ради Іван Марковський подякував усім учасникам слухань за громадянську активність і висловив переконання, що всі слушні пропозиції обов’язково будуть враховані в остаточній редакції Концепції.
- Я проводжу зараз багато зустрічей з мешканцями Кіровограда у мікрорайонах, за місцем їх проживання і можу сказати, що люди міняють свою позицію, - відзначив Іван Марковський. – Раніши вони в штики сприймали будь яку пропозицію по зміні назви вулиці, провулку, а тепер, враховуючи сьогоднішню ситуацію, з розумінням ставляться до перейменувань, а часто і самі виходять з топонімічними ініціативами.
Робоча група узагальнить усі висловлені інціативи, здійснить редагування Концепції і запропонує її остаточний варіант на розгляд міської топонімічної комісії, зробив підсумок слухань їх модератор Сергій Запорожан.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool