Кіровоградці, тепер при купівлі іноземної валюти сплачується пенсійний збір

Квітень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 979 | Коментарі: 0

З 1 квітня 2014 року Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" введено збір на обов'язкове державне пенсійне страхування за ставкою 0,5% при здійсненні операцій з купівлі юридичними і фізичними особами іноземної валюти в безготівковій та готівковій формі.

Національний банк України листом від 04.04.2014 р. № 29-113/14630 роз’яснив порядок нарахування та утримання пенсійного збору із зазначених операцій, перерахування його до Пенсійного фонду України та здійснення контролю за правильністю та своєчасністю його справляння.
Згідно з роз’ясненням Нацбанку України (лист від 04.04.2014 р. № 29-113/14630) уповноважені банки (фінансові установи) нараховують, утримують та перераховують збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з усіх операцій купівлі іноземної валюти як для задоволення власних потреб таких установ, так і при придбанні такої валюти клієнтами зазначених установ.
Під час здійснення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти банки повинні вимагати від клієнтів зазначити у заяві на купівлю іноземної валюти про те, що клієнт доручає банку перерахувати до Пенсійного фонду України суму збору на обов’язкове державне пенсійне страхування у розмірі 0,5 % від суми в гривнях, що витрачена на купівлю іноземної валюти (без урахування комісійної винагороди за цією операцією).
Національний банк України буде здійснювати контроль за дотриманням банками (фінансовими установами) процедури сплати такого збору та застосовувати санкції при виявленні порушень.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool