Кіровоградці, суха та спекотна погода сприяє пожежам на відкритій місцевості

Серпень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

15 пожеж на відкритій місцевості та одна пожежа пожнивних залишків виникли на території області протягом трьох останніх днів.

Причина цьому – необережне поводження з вогнем. Ускладнює ситуацію й те, що в регіоні утримується суха спекотна погода, отже будь-яка іскра, що впаде на висохлу рослинність, може призвести до пожежі.
Тим більше, невелике займання може блискавично поширитись від пориву вітру на значно більшу площу. І тоді вже для її ліквідації знадобиться значно більше сил та засобів. Серед пожеж, що ліквідовували рятувальники у Кіровограді, Петрівському, Олександрівському та інших районах області, найбільші за площею виникли у с.Оситняжка Кіровоградського району та в с. Осички Вільшанського району. В Оситняжці вигоріло 3 га пожнивних залишків на полі, а в Осичках - 3 га сухої трави поруч із лісом. На щастя, вдалося завадити її поширенню на лісовий масив.
Обласне управління ДСНС звертається до усіх жителів області з проханням бути вкрай обережними з вогнем! Не порушувати правил пожежної безпеки, не розпалювати багать, не кидати недопалків та непогашених сірників! Утриматися від походів, і особливо поїздок, у ліси! За таких пожежонебезпечних умов також заборонено використовувати будь-які піротехнічні засоби.
Якщо ви побачили пожежу на відкритій території, не будьте байдужими, зателефонуйте за номером «101». Якщо пожежа лише починається, зупиніться і загасіть вогонь підручними засобами. Для того, щоб впоратися з полум’ям можна застосовувати навіть гілки листяних порід дерев або закидати вогонь ґрунтом чи затоптати ногами.

Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool