Кіровоградці, екологічний податок: не забуваємо про змінені ставки

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 924 | Коментарі: 0

ДПС у Кіровоградській області нагадує, що з 4 січня цього року набрав чинності Закон № 5503, який вніс зміни до податкового кодексу України, зокрема, змінено ставки екологічного податку.

Ставки екоподатку регламентовані статтями 243-246 Податкового кодексу, при цьому, у 2013 році необхідно брати 75 % встановлених ставок.
Базовий податковий (звітний) період з екологічного податку дорівнює календарному кварталу. Порядок подання Податкової декларації екологічного податку та сплати податкових зобов’язань у 2013 році не змінився.
Граничним терміном подання Податкової декларації екологічного податку за І квартал п.р. – 10 травня 2013 року, сплата – 20 травня 2013 року.
До Податкової декларації екологічного податку додаються сім додатків, які є її невід'ємною частиною. У разі відсутності у платника відповідних об'єктів оподаткування відповідні додатки не додаються, а рядки Податкової декларації прокреслюються.
Якщо платник податку з початку року не планує здійснення викидів чи інших видів забруднень, він повинен повідомити про це відповідний орган податкової служби довільною заявою про відсутність у нього у звітному році об‘єкта обчислення екологічного податку.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool