Кіровоградський театр ляльок: від свята до свята

Червень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

Насичені творчими подіями останні дні травня принесли колективу Кіровоградського академічного обласного театру ляльок безліч приємних зустрічей і нагород.

Спочатку митці цілий тиждень знаходилися у творчій ейфорії після успішного виступу на Дев’ятому Міжнародному театральному фестивалі «Подільська лялька», який проходив у Вінниці. Журі фестивалю високо оцінило талановиту гру артистів, виконавців ролей вистави «Наймичка» за Т.Шевченком, і відзначило колектив Дипломом за ІІІ місце, Дипломом за перемогу в номінації «Кращий музичний супровід вистави» і сувенірною чашею. Серед шістнадцяти театрів, учасників форуму, на якому розігрувалися 12 номінацій, 3 місця і гран-прі, це дуже непоганий результат.
Анатолій Поляк, головний режисер театру ляльок, переглянувши представлені на фестивалі роботи інших колективів та порівнюючи відгуки глядачів, критиків і представників ЗМІ, залишився незадоволений таким розподілом. Звичайно, судження про рівень будь-якого виду мистецтва – це дуже суб’єктивна річ, тим більше у театральній справі, де кожен конкурс завжди має ще і власні «підводні» течії. Та все ж, творчі досягнення кіровоградських лялькарів поповнилися не просто дипломом «За участь», тому митці пишаються своїми здобутками і мають гарний стимул для подальшого зросту і творчого розвитку.
Нові знайомства і обмін творчими думками та ідеями завжди приносять користь. Ось і кіровоградські артисти після фестивалю отримали запрошення від представників товариства «Знання» виступити в Києві зі своєю «Наймичкою» під час святкових заходів до Дня Конституції України. А це, у свою чергу, свідчить про дійсно високий рівень колективу і визнання майстерності й таланту виконавців.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool