Кіровоградські митники завжди готові поділитися досвідом (ФОТО)

Жовтень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1308 | Коментарі: 0

Кіровоградські митники 23 жовтня 2012 року провели для студентів 4 курсу факультету «Організація повітряного руху» Кіровоградської льотної академії відкритий урок та екскурсію.

Майбутні фахівці з організації та проведення пошуково-рятувальних робіт та авіаційної безпеки в аеропортах наглядно побачили процес митного оформлення вантажів, ознайомилися з правилами заповнення вантажної митної декларації у реаліях нового Митного кодексу.
Головний інспектор відділу митного оформлення Олег Коман розповів про нововведення у митному законодавстві та про тонкощі митної справи.
А працівники відділу митного оформлення залюбки показали студентам, як працює митне програмне забезпечення, за допомогою якого проходить оформлення митних декларацій у паперовому та електронному вигляді. Продемонстрували та роз'яснили юнакам, як заповнюються графи митної декларації, та які документи необхідно подати в митницю суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності для проведення митного оформленні вантажів.
Зацікавленість молоді процесом митного оформлення товарів та правилами заповнення митної декларації дуже зрозуміла – в Академії їм викладають дисципліну «Митне забезпечення міжнародних авіаційних перевезень». Й незабаром молодь здаватиме екзамен по даному предмету та на практиці демонструватиме отримані знання з митного декларування.
Після «практичних занять» кінолог Кіровоградської митниці Андрій Сидоренко та службова вівчарка Сармат продемонстрували студентам процес пошуку наркотичних речовин у транспортних засобах, розміщених в зоні митного контролю. Присутні дізналися, які методики використовуються при навчанні собак з пошуку наркотиків, та побачили, як службовий пес Сармат знаходить прихований «небезпечний вантаж».
Крім того, з метою збільшення правової грамотності підлітків, Андрій Сидоренко розповів про контрабанду наркотиків на теренах України, негативні наслідки розповсюдження та вживання наркотичних засобів, а також міру покарання за ці діяння.
Завершилась екскурсія демонстрацією процесу митного огляду з наступним пломбуванням транспортного засобу з експортним вантажем. При цьому, Олег Коман звернув увагу на сучасний європейський підхід при здійсненні митних формальностей, спрощенні митних процедур, зменшенні кількості митних оглядів й часу митного оформлення товарів.
Старший викладач Кіровоградської льотної академії Олег Ткаченко та його учні подякували митникам за цікаву екскурсію та корисний для них відкритий урок.

 

Кіровоградські митники завжди готові поділитися досвідом (ФОТО)

Кіровоградські митники завжди готові поділитися досвідом (ФОТО)

Прес-служба Кіровоградської митниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool