Кіровоградська область: рятувальники провели акцію

Жовтень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

13 жовтня у обласній універсальній бібліотеці ім.Д.Чижевського відбулась акція «Єдність – запорука перемоги!», присвячена Дню захисника України.

Організували захід працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області спільно з адміністрацією бібліотеки. Відкриваючи захід помічник начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Вікторія Крохмалюк зазначила, цією акцією працівники Управління ДСНС вирішили підтримати тих, хто зараз боронить нашу державу на Сході.
Акція у такому форматі проводилася вперше. У ній взяли участь родини працівників пожежно-рятувальної служби. Зокрема для дітей та дорослих проводились майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, під час яких можна було спробувати зайнятись різними видами рукоділля або щось змайструвати власними руками. В кінці заходу учасники дарували свої обереги та вироби із жовто-синіх стрічок воїнам АТО: безпосередньо військовим їх доставлять представники волонтерської організації «Відкрита Україна», щоб привітати мужніх захисників зі святом. Зроблені дитячими руками та подаровані від щирого серця такі листівки, декоративні сувеніри часто стають оберегами для військовослужбовців на сході країни.
Крім того, під час акції дітям та дорослим нагадали про основні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись, щоб не сталось лиха. Про все це діти рятувальників довідалися в ігровій формі під час сімейного квесту, коли разом з батьками проходили станції. На «Привітальній» вигадували девіз для команди, під час «Загадкової» вправлялися у кмітливості, а на станції «Перша допомога» працівники медико-санітарної частини навчили та дозволили бажаючим спробувати застосувати прийоми надання першої допомоги постраждалому в надзвичайній ситуації. На «Пошуковій» співробітник групи піротехнічних робіт розповів про правила поводження у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів та у інших екстремальних ситуаціях. Станції «Рятувальна» та «Спритний рятувальник» навчили дітей швидко орієнтуватися у ігровій ситуації.
Підбиваючи підсумки акції, організатори підкреслили, що подібні заходи відіграють об’єдуючу, навчальну, патріотичну та благодійну роль серед громадськості міста. Оскільки, окрім сімейних розваг, у ході акції для воїнів до свята зібрали сувеніри, виготовлені дитячими руками. Діти під час акції повторили вже набуті та засвоїли багато нових знань з безпеки, проявили свої творчі здібності, а головне – вони долучились до всенародної підтримки наших захисників та вболівають за їх майбутнє. На завершення заходу кожен учасник, майбутній захисник України, отримав подарунки, а заохочувальним сюрпризом від керівництва бібліотеки стала екскурсія до відділу рідкісної книги. Подібні заходи домовились проводити і в майбутньому.
У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool