Кіровоградська обласна прокуратура інформує

Січень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1902 | Коментарі: 0

Органами прокуратури вживаються заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення

В ході здійснення правозахисної діяльності впродовж 2011 року прокуратурою області активно вживалися заходи, спрямовані на забезпечення прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення.

Зокрема, було порушено 8 кримінальних справ, 7 з яких скеровано до суду. Наприклад, минулого року встановлено поширення фактів зловживань, що допускаються керівниками комунальних підприємств, при забезпеченні громадськими роботами осіб, визнаних судами винними у вчиненні адміністративних правопорушень. Нівелюючи мету адміністративного стягнення, посадовці-комунальники нерідко надають до органів кримінально-виконавчої інспекції недостовірні дані про відбуття правопорушниками громадських робіт. Внаслідок вказаних незаконних дій 12 особами не відбуто громадські роботи в кількості 436 год. За такими фактами поточного року вже порушено 3 кримінальні справи, які розслідувано та скеровано до суду.
Крім того, органами прокуратури області внесено 206 документів реагування, за якими до відповідальності притягнуто 361 особу. З них 182 – посадовці органів державного контролю. За втручання органів прокуратури, шляхом скасування незаконних рішень, поновлено права 335 жителів міста та області.
Три факти кримінально-караних діянь виявлено й в органах внутрішніх справ. Прокурорами принесено протести на 151 незаконне рішення, винесених посадовими особами органів внутрішніх справ. Також внесено 92 документи реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 162 працівника ОВС.
Зусилля органів прокуратури також спрямовувалися на проведення перевірок додержання посадовцями органів контролю вимог законів при притягненні громадян до адміністративної відповідальності. За їх результатами порушено 2 кримінальні справи, які наразі скеровано до суду. Скасовано 73 незаконних рішення. За результатами розгляду внесених 78 документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 165 працівників органів контролю. Останні допустили порушення під час застосування адміністративного законодавства.
Діяльність в даному напрямку правозахисної роботи триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool