Кіровоградська митниця знайомить студентів кооперативного коледжу з митною справою (фото)

Вересень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 1764 | Коментарі: 0

На початку нового учбового року, 7 вересня 2012 року, Кіровоградська митниця відкрила свої двері для студентів Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права ім. М.П.Сая.

Співробітники митниці провели екскурсію та відкритий урок з митної справи для студентів, що освоюють спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» та «Товарознавство в митній справі».
Студентів під керівництвом викладача навчальної практики з дисципліни «Вступ до фаху» Оксани Панченко зустрічали начальник відділу митного оформлення Олексій Іванов та провідний інспектор сектору кадрової роботи Любов Шелухіна.
Як з'ясувалося, багато хто з присутніх уперше зштовхнувся з митницею та мають досить непевні уявлення про її функції, особливо якщо це стосується внутрішніх митниць. Наркотики, контрабанда і контрафакт - це перше, що можна почути при зустрічі. Розбавити ці буденні знання новою інформацією взялися посадовці Кіровоградської митниці.
Під час відкритого уроку митники зуміли багато чого розповісти і показати учням. Вони побачили, як працюють митники у підрозділах митного оформлення, як проходить прийняття вантажної митної декларації та всіх необхідних документів, як все це перевіряється інспектором та заноситься до бази даних.
Найцікавішим було знайомство із зоною митного контролю, де студенти побачили, як проходить процес огляду та перевірки вантажу й наданих документів. Мали змогу доторкнутися до розкритого для огляду товару та поспілкуватися з митником.
Олексій Іванов розповів школярам, як розвивається митна справа, про перспективи та реформування митної служби, про романтику та труднощі у роботі митників, а також різноманітні цікаві історії з професійного життя.
Студенти визнали, що до відвідування митниці у них були лише теоретичні уявлення про діяльність цієї державної структури, і саме екскурсія та урок допомогли їм замислитися, чи правильно вони вибрали майбутню професію. Подякували за цікаво і корисно проведений час, гостинність та отримані позитивні емоції.
Даний захід було проведено з метою сприяння розвитку співпраці митниці з учбовими закладами області та посиленням профорієнтаційної роботи серед регіональної молоді.

Прес-служба Кіровоградської митниці

2-10-09-12
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool