Кіровоградська митниця перерахувала до держбюджету 25 мільйонів гривень

Лютий 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

Коригування протягом січня митної вартості та класифікації товарів, а також контроль за країною походження товарів забезпечили додаткові бюджетні надходження в сумі 365,7 тис. грн. (в тому числі при визначенні митної вартості – 342,7 тис. грн.; класифікації товарів – 16,2 тис. грн.; країни походження – 6,8 тис. грн.).

Зовнішньоекономічну діяльність у січні здійснювало 123 суб’єкта господарювання, що на 9% перевищує показник минулого року. При цьому 24 з них акредитовані в інших митницях (збільшення на 41%).
Зовнішньоторговельний обіг товарів збільшився на 2% або 1 млн. дол. США і досяг 78 млн. доларів. Так експорт зріс на 20% (55 млн. дол. США), але імпорт зменшився на 24% (23 млн. дол. США). У розрізі вартості товарів експорт перевищує імпорт в 2,4 рази (частка експорту – 71%, а ім¬порту – 29%). Таким чином, сальдо зовнішньоторговельного балансу позитивне і склало 22 млн. дол. США, а коефіцієнт покриття імпорту експортом – 2,39.
Основу товарної структури експорту складали недорогоцінні метали та вироби з них (феронікель, металоконструкції) - 50% (+11%), продовольчі товари та продукція сільського господарства (олія соняшникова, шрот, маргарин та модифіковані жири) - 27% (збільшення в 2.2 рази), машини, устаткування та транспорт (гідронасоси, сівалки, електротехнічне обладнання) - 9% (-19%) та мінеральні продукти (щебінь, граніт, каолін) - 3% (+69%).
До основних підприємств-експортерів слід віднести ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат», ПРАТ «Креатив», ПАТ «Торговий дім «Гідросила», ПАТ «Червона зірка», ПП «Віктор і К».
Основу товарної структури імпорту складали мінеральні продукти (нікелева руда, шлаки) - 52%, машини, устаткування та транспорт (сільськогосподарська техніка та запчастини до неї, вантажні автомобілі) - 25%, продовольчі товари (пальмова олія, м’ясо та насіння) - 10%, продукція хімічної промисловості (сировина для виготовлення високооктанових присадок до бензинів) - 5%, недорогоцінні метали та вироби з них (різноманітне обладнання) - 3%.
Основні імпортери - ТОВ «Побужський феронікелевий комбінат», ВАТ «М'ясокомбінат «Ятрань», ТОВ «Агроресурс», ПАТ «Шарівське» та ЗАТ «Креатив».

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool