Кіровоградщина: влада на місцях має вирішити питання «доступності» на соціально важливих об'єктах

Лютий 22, 2019 | Новини | Переглядів: 586 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Посадовець наголосив, що створення умов для забезпечення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю, максимальної їх участі у соціальному житті є важливим завданням. 

За словами Сергія Коваленка, нинішнього року область вперше отримає цільову субвенцію з державного бюджету на придбання шкільних автобусів, пристосованих для перевезення дітей з інвалідністю. Крім того, місцеві бюджети отримають субвенцію на покращення санітарно-побутових умов в освітніх навчальних закладах, яка, на його переконання, має вирішити питання "доступності" вбиралень.

"Завдяки ініціативі дружини Президента Марини Порошенко з впровадження інклюзивної освіти, в області вже діє 20 інформаційно-ресурсних центрів", - підкреслив перший заступник голови ОДА. "Наразі діти з інвалідністю здобувають освіту за інклюзивною формою навчання. Важливо надалі забезпечити супровід випускників шкіл у здобутті професії. У нас вже є декілька груп у вишах І-ІІ рівня акредитації та ПТНЗ, в яких навчаються особи з інвалідністю".

Під час засідання проаналізовано результати аудиту доступності для маломобільних груп населення до об’єктів житлового, громадського призначення та транспортної інфраструктури в Гайворонському, Добровеличківському та Новоархангельському районах. Представники райдержадміністрацій поінформували про об’єкти, що потребують дообладнання, та видатки в місцевих бюджетах на "доступність".
Сергій Коваленко подякував за проведену роботу та закликав завершити усі заплановані заходи по забезпеченню безперешкодного доступу до соціальних об’єктів.

"У 2019 році слід завершити реалізацію завдань по облаштуванню об’єктів соціальної інфраструктури елементами "доступності"", - наголосив посадовець.

Також під час засідання комітету голова обласної організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері» Людмила Шукрута розповіла про діяльність новоствореного центру молоді з інвалідністю «Сильні духом». Центр наразі відвідують 20 осіб.

Перший заступник голови ОДА закликав керівників територій, які брали участь у засіданні в режимі відео-конференції, передбачати кошти на підтримку громадських організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool