Кіровоградщина: увага! Діти - на дорозі!

Серпень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1278 | Коментарі: 0

Літні шкільні канікули – щаслива пора для маленьких громадян. Більшість з них встигли побувати в пришкільних дитячих таборах та літніх оздоровчих закладах, де можна і відпочити і здоров’я загартувати, навчитися чомусь корисному та цікавому.

Проте літні теплі дні минають, діти та їх батьки готуються до нового шкільного року. Велика робота покладається на працівників Державтоінспекції, причому як в період літнього відпочинку, так і під час навчання школярів.

Під час Всеукраїнського рейду «Увага! Діти – на дорозі» Державтоінспекція Кіровоградщини проводить активну роботу задля безпеки наших малюків. Зокрема до 20 серпня 2013 року інспектори обстежили ділянки вулично-дорожньої мережі, які прилягають до територій дитячих навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів. Крім того, провели моніторинг побажань педагогів та батьків щодо покращення організації дорожнього руху біля установ освіти. Узагальнену інформацію, а також пропозиції було направлено до місцевих органів виконавчої влади.

Важливу увагу інспектори Державтоінспекції приділяють автотранспортним підприємствам, що задіяні до перевезення організованих груп дітей. Під час рейду у цих трудових колективах проводять бесіди щодо безпечного перевезення малечі, перевіряють стан транспортних засобів та компетентність водіїв.

Не забуваємо і про безпосереднє спілкування з дітьми. У день святкування 1 вересня «Дня знань» особовий склад ДАІ буде нести службу в районі навчально-виховних закладів, які розташовані в безпосередній близькості від проїзної частини. Крім того, у навчальних закладах будуть проведені Єдині уроки з безпеки дорожнього руху, які покликані ще раз нагадати малюкам про правила поведінки усіх учасників дорожнього руху.

Шановні водії! Державтоінспекція Кіровоградської області переконливо просить вас бути гранично уважними на дорогах, особливо при проїзді поблизу шкіл, в місцях, де встановлений знак «Діти», в районі зупинок громадського транспорту, близько житлових мікрорайонів, місць масового відпочинку. Вам необхідно знизити швидкість і бути уважними.

Шановні батьки! Щодня нагадуйте дітям про необхідність дотримання Правил руху, про небезпеки на дорозі. Не залишайте дітей без нагляду на вулиці, не дозволяйте їм гратися поблизу проїжджої частини. Позначте дітям безпечний маршрут до школи і додому!

Лише спільними зусиллями ми забезпечимо світле майбутнє нашим малюкам!
 

УДАІ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool