Кіровоградщина: угон транспортного засобу

Квітень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

За кілька днів до пригоди 28-річний чоловік зустрічався з власником машини з приводу угоди купівлі-продажу. Та замість того, щоб придбати, скоїв угон транспортного засобу. За ці дії йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Подія сталася в ніч з 2 на 3 квітня. Господар автомобіля ВАЗ 2109 залишив автомобіль біля сусіднього під’їзду багатоповерхового будинку в місті Олександрії, де проживав. Власного гаража чоловік не мав, а тримав транспортний засіб неподалік свого житла ще й через те, що так було зручно демонструвати його потенційним покупцям. Однак знайти клієнта швидко виявилося також завданням не простим.
На ранок п’ятниці потерпілий вийшов у двір, та машини на місці не було.
Про пригоду 59-річний власник повідомив працівників міліції. Правоохоронці розпочали пошуки транспортного засобу.
- Кілька годин роботи дали оперативникам бажаний результат. Авто та особу, яка наважилася на крадіжку, розшукали у тому ж населеному пункті. Зловмисником виявився непрацюючий місцевий житель, який раніше вже зустрічався з власником, тільки у ролі потенційного покупця, – розповідає начальник Олександрійського МВ УМВС України в Кіровоградській області Сергій Дьяченко. – Не маючи достатньої кількості коштів для того, щоб придбати машину у законний спосіб, чоловік вирішив забрати її вночі просто так.
У даний час автомобіль вилучено.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За ці дії зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool