Кіровоградщина: розбійний напад

Листопад 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1279 | Коментарі: 0

Про пригоду, яка сталася минулої неділі в селищі станція Голованівськ, власниця невеличкої продуктової крамнички Ольга Едуардівна згадує, тяжко зітхаючи. А в розмові час від часу повторює: «…от, якби не Руслан!»

Близько шостої години вечора вона очікувала постійних клієнтів, які заходили купити харчі по дорозі додому. За півгодини жінка вже мала зачинити торгівельний заклад, але цього часу вистачило для перебігу подій, які потерпіла, без сумніву, пам᾿ятатиме все життя.
Коли в крамниці не було покупців, до приміщення зайшли жінка з хлопцем. У обох були закриті одягом обличчя. Не встигла потерпіла й поворухнутися, як хлопчина перестрибнув прилавок та накинувся на неї з кулаками. Через те, що у продавчині хворі ноги, вона не змогла довго опиратися зловмиснику, а коли опинилася на підлозі, кривдник почав безжально її душити… На довершення, нападник вихопив із прилавку ще й ножа, тоді його жертва і зрозуміла, що зараз її життя висить на волосині.
За хвилину двері крамниці відчинилися знову і до торгівельної зали зайшов 36-річний місцевий житель, працівник сільгосппідприємства.
- Спочатку я не зрозумів, що відбувається, – говорить Руслан Котик. – Переді мною стояли люди з закритими обличчями. Потім побачив, як хлопець, тримаючи у руках ножа, голосно вимагав грошей та скидав із прилавків товар, а жінка лежала на підлозі і благала її не вбивати…
Розуміючи, що зараз від його правильної поведінки залежить доля односельчанки, чоловік змусив нападника відпустити жертву, відкласти ножа, а потерпілу попросив викликати телефоном наряд міліції.
Правоохоронці приїхали на місце пригоди буквально за мить. Молодика та його матір затримали і доправили до Голованівського районного відділу міліції. Під час огляду в кишені юнака було виявлено 300 гривень, які він встиг витягнути з каси.
Нападниками виявилися двоє жителів Одещини. 39-річна матір та її 17-річний син ніде не працювали, а до Голованівського району приїздили до родичів. Вже по дорозі додому вони і вирішили «навідати» магазин…
По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна.
Власниця крамниці Ольга Едуардівна щиро дякує своєму рятівнику. Говорить, що, без перебільшення, завдячує своїм життям Руслану.
Хоробрий вчинок чоловіка гідно оцінили в УМВС України в Кіровоградській області.
- Найближчим часом Руслан Леонтійович буде запрошений на засідання колегії Управління. Хочу особисто подякувати йому за сміливість та затримання підозрюваних у скоєнні розбійного нападу, – говорить начальник УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Пожидаєв. – Його небайдуже ставлення, чуйність та відвага повинні стати добрим прикладом для багатьох людей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool