Кіровоградщина: повернення з протиправного користування земельних ділянок вартістю 15 млн грн

Травень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 826 | Коментарі: 0

За втручання прокуратура Кіровоградської області судом найвищої інстанції визнано незаконним розпорядження голови Олександрівської районної державної адміністрації, за яким державному підприємству «СГП Промінь» передано в оренду 63 особливо цінні земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною вартістю 15 млн. грн.

Вказані землі були передані в оренду з порушенням вимог законодавства та без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації. Більш того, відразу після укладення договорів оренди, державним підприємством усі землі передано в суборенду приватному сільськогосподарському підприємству, що дало останньому змогу уникнути проведення аукціону.
Постановою Вищого господарського суду підтримано позицію прокуратури, визнано недійсним один з 63-ох договорів оренди щодо ділянки площею 140 га вартістю 1,5 млн. грн. та зобов’язано підприємство повернути ці землі державі.
На даний час, у провадженні господарського суду Кіровоградської області перебуває ще 62 позови органів прокуратури області про визнання незаконними інших договорів оренди землі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool