Кіровоградщина: попередні підсумки загальнодержавної операції «Автобус - 2013»

Червень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 816 | Коментарі: 0

Автобуси є невід’ємною частиною автометушні на сучасних дорогах.

Головними критеріями, які визначають рівень безпеки при пасажирських перевезеннях, є високий професіоналізм та культура поведінки водіїв на автошляхах, технічна справність транспорту та усвідомлення перевізниками повної відповідальності за долю пасажирів при їхньому перевезенні.
З 20 травня по 15 червня 2013 року на території Кіровоградської області проводиться комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті. Мета загальнодержавної операції «Автобус-2013» – забезпечення безпеки дорожнього руху, протидії злочинності на автотранспорті, зміцнення дисципліни і законності серед особового складу, а також забезпечення безпеки перевезень пасажирів автобусами, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку.
Станом на 11 червня 2013 року працівники ДАІ перевірили 133 суб’єкти господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом на підстав виданих ліцензій. За цей час оглянуто 3275 автобусів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, з них 1031 – здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення та 233 – використовуються для перевезення організованих груп дітей.
За час перевірки виявлено 127 технічно несправних автобусів, з яких 20 – з несправним або заблокованим аварійним виходом, 16 – незаконно встановленими місцями для сидіння, 13 – несправними зовнішніми світловими приладами, 3 – переобладнані для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства.
Інспектори ДАІ виявили 736 порушень законодавства, допущених водіями автобусів, з яких:
- Перевищення встановлених обмежень швидкості руху – 113
- Перевезення пасажирів понад встановлену кількість – 173
- Порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів – 50
- Керування водієм без ліцензійної картки – 5
- Відхилення від маршруту руху – 152
- Здійснення перевезень пасажирів з 22:00 до 06:00 у режимі нерегулярних – 6.
Також за час перевірки інспектори затримали 5 водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Важко уявити, якими могли бути наслідки такої необережності і безвідповідальності, якби не вчасне реагування інспекторів Державтоінспекції.
З 20 травня по 11 червня 2013 року працівники ДАІ склали 1073 адміністративні протоколи, тимчасово затримали 17 автобусів згідно ст.265-2 КУпАП, тимчасово вилучили 3 ліцензійні картки на автобуси ст.265-3 КУпАП.

Державтоінспекція Кіровоградщини звертається до перевізників та водіїв, які працюють на маршрутах, з проханням не порушувати Правила дорожнього руху, дотримуватися правил перевезення пасажирів і пам’ятати, що найменша необережність може призвести до неочікуваних і трагічних наслідків. Не нехтуйте здоров’ям людей, які щодня довіряють вам своє життя!
Працівники ДАІ також звертаються до пасажирів з проханням не бути байдужими. Якщо ви побачили будь-які порушення водіями транспортних засобів, які загрожують життю чи здоров’ю інших учасників дорожнього руху, негайно повідомте Державтоінспекцію.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool