Кіровоградщина: на двох фізичних осіб накладено штраф за використання нелегальної праці

Серпень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

Управлінням Держпраці розглянуті матеріали інспекційних відвідувань фізичних осіб – підприємців із Долинської та Кропивницького на предмет дотримання умов трудового договору з працівниками.

За результатами розгляду матеріалів прийнято рішення про накладення штрафів на підставі абз.2 ч.2 ст.265 КЗпП України в загальному розмірі 335070 гривень. 

Під час інспекційного відвідування інспектор праці на території СТО застав двох осіб, які виконували слюсарні роботи по ремонту автомобілів.

Підприємець отримав копію направлення на інспекційне відвідування і пояснив, що наймані працівники в нього не працюють. Тим часом один із присутніх покинув територію СТО в робочій формі і з ключами в руках. Свідки розцінили це як втечу. Інший – представився і сказав, що просто зайшов до кума по ключі та гайки. Чому ремонтує автомобіль в робочому одязі пояснити відмовився.

Під час розгляду матеріалів відвідування крім посадових осіб Управління були присутні підприємець та вказані двоє осіб, які наполягали, що не працюють у ФОП. Втім, під час відвідування проводилась фіксація засобами відеотехніки.
Таким чином в ході інспекційного відвідування встановлено порушення ст.. 24 Кодексу законів про працю України щодо укладення трудового договору відносно двох працівників. На підприємця накладено штраф у розмірі 223380 гривень.

У Кропивницькому інспектори праці здійснили виїзд за фактичним місцем здійснення підприємницької діяльності – на один із ринків міста. Особа, яка в той час торгувала в приміщенні, пояснила, що офіційно тут не працевлаштована, що ненадовго стала замінити свою матір. Наступного дня інспектори здійснили повторний виїзд до цієї ж торгової точки і знову на робочому місці застали ту ж особу, яка знову виконувала роботу продавця (це зафіксовано на фото) без оформлення трудового договору

За результатами розгляду матеріалів інспекційного відвідування прийнято рішення накласти на ФОП штраф у розмірі 111690 гривень. Представник ФОП на розгляд справи не з’явився. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool