Кіровоградщина: міській раді заподіяні збитки на загальну суму 349 тис. грн.

Листопад 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1353 | Коментарі: 0

Понад півтора мільйони гривень відшкодованих коштів, 14 кримінальних проваджень, 45 документів прокурорського реагування, такі результати перевірок проведених прокуратурою Кіровоградщини протягом поточного року у сфері управління об’єктами державної і комунальної власності та розпорядження бюджетними коштами.

 

Як засвідчили перевірки, органи влади та місцевого самоврядування не завжди дотримуються вимог чинного законодавства при здачі в оренду державного і комунального майна. Найпоширеніші порушеннями, виявлені прокуратурою у цій сфері, є не здійснення посадовцями коригування орендної плати на індекс інфляції, встановлення заниженої ставки орендної плати, надання в оренду приміщень більшою площею, ніж визначено договором, відсутність контролю за виконанням зобов’язань та умов договорів оренди, що призводить до накопичення значного боргу перед держбюджетом та інші.
Масовий характер носять порушення під час освоєння грошових коштів належних державі та відповідним територіальним громадам. До прикладу, управлінням житлово-комунального господарства Світловодської міської ради укладено договір на поточний ремонту дорожнього покриття з товариством, пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним критеріям конкурсних торгів. Внаслідок таких дій міській раді заподіяні збитки на загальну суму 349 тис. грн. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Розслідування триває.
Окрім того, виявлено випадки протиправного заволодіння комунальним майном територіальних громад. Зокрема, прокуратурою м. Кіровограда розпочато кримінальне провадження за фактом самовільної передачі комунального майна вартістю 95 тис. грн. у власність приватному підприємству. Так, службові особи ПП «Газопровід», після виконання підрядних робіт з будівництва водопроводу, замовником яких є управління капітального будівництва Кіровоградської міської ради та які проводилися за рахунок коштів міського бюджету, незаконно передали його на баланс кооперативу.
Також, органи прокуратури реагували на факти порушення законодавства органами Держфінінспекції в області, якою протягом поточного року не вживалися ефективні заходи до реального усунення встановлених фінансових порушень. Зокрема, з виявлених інспекцією 62 млн. грн. фінансових порушень до бюджету відшкодовано лише 19 млн. грн.
Загалом, цього року прокуратурою області у вказаній сфері розпочато 14 кримінальних проваджень, внесено 45 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, до бюджету відшкодовано 1,6 млн. грн.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool