Кіровоградщина готова до проведення виборів

Жовтень 20, 2020 | Новини | Переглядів: 762 | Коментарі: 0

Кіровоградська область у цілому готова до проведення виборів попри незначні організаційні недоліки. Про це сказав під час наради в ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Жалдак.

За його словами, до дня голосування ще п’ять днів, тож час усунути недоліки є.

«Завдання влади полягає в тому, щоб в умовах пандемії люди, які прийдуть на виборчі дільниці, почувалися безпечно. Має проводитися дезінфекція. Водночас ми закликаємо виборців обов’язково під час голосування одягати маски та мати при собі власну ручку», – зауважив Валерій Жалдак.

При цьому він підкреслив, що хворі на коронавірус, які лікуються амбулаторно, чи контактні особи, які перебувають на самоізоляції, матимуть змогу проголосувати на дому.

«Це конституційне право будь-якої людини брати участь у виборах», – наголосив посадовець.
Перший заступник голови облдержадміністрації нагадав алгоритм голосування, якщо людина хворіє на COVID-19.

«Якщо людина лікується амбулаторно, то повинна звернутися до виборчої комісії до 20-ї години цієї п’ятниці і залишити заяву, що буде голосувати на дому. У день голосування до неї додому приїде комісія. Всі мають бути у засобах захисту», – зазначив Валерій Жалдак.
Він також додав, що від того, скільки людей прийде на вибори і проголосує, залежатиме, наскільки новообрані депутати та голови рад відображатимуть волю місцевих громад.

«Як зазначив Президент України, ми повинні розуміти, що цими виборами розпочинається складний процес становлення органів місцевого самоврядування, які мають забезпечити комфортне життя людей на Кіровоградщині», – підсумував перший заступник голови ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool