Кіровоградщина: двоколісна небезпека

Серпень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 883 | Коментарі: 0

Водіїв легкого двоколісного механічного транспорту - мопедів та скутерів - традиційно вважають джерелом підвищеної небезпеки на вулицях та дорогах.

За кермом зазвичай підлітки, і вони нерідко ігнорують елементарні правила дорожнього руху. До того ж хизуються ризикованістю та «крутістю». Такі екстремальні розваги зазвичай закінчуються трагічно.
Однією з головних переваг мопеда вважається маневреність. Утім, що відбувається довкола, водії не завжди оцінюють вчасно. Тому керманичам цього виду транспорту потрібні міцна дисципліна і висока організованість. Дисципліна понад усе. Особливо, коли це швидкісна траса і від чиєїсь необережності можуть постраждати інші учасники дорожнього руху.
Частими є випадки, коли за кермо мопеда сідають громадяни без посвідчень водія і, зрозуміло, Правил дорожнього руху не вивчаючи. Тобто вони не мають усього арсеналу знань, не володіють достатнім досвідом, що потрібен водієві для безпечного керування транспортним засобом. Такі випадки недбалості часто призводять до непоправних ситуацій, в яких травмуються переважно найменш захищені учасники дорожнього руху – самі мопедисти.
У тому, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються з дітьми є провина і дорослих, які не слідкують за їх поведінкою. Варто пояснювати дітям, що мопед – це не іграшка, а повноцінний транспортний засіб, і недотримання норм елементарної поведінки на дорозі може призвести до шокуючи наслідків.
Щоб уберегтись від біди Державтоінспекція Кіровоградщини радить водіям двоколісних транспортних засобів неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати про уважність і обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувати одягти шоломи та інші відповідні захисні засоби. Цінуйте своє життя!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool