Кіровоградщина: до уваги підприємців у зв’язку з їх військовою мобілізацією

Квітень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1529 | Коментарі: 0

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця (п.295.1 ст.295 ПКУ).

Відповідно до Указу Президента України від 17.03.2014 р. №303/2014 «Про часткову мобілізацію» у зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в АР Крим і м. Севастополі на території України оголошено часткову мобілізацію. Згідно з Указом військовозобов’язані громадяни України можуть бути мобілізовані на військову службу, на збірні пункти та у військові частини.
З метою врегулювання питань щодо нарахувань авансових внесків для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп за період їх мобілізації, Міндоходів України листом від 24.03.2014 р. №6701/7/99-99-17-02-02-17 роз’яснило, що по зазначених платниках, що не здійснювали господарську діяльність на період мобілізації та не одержували дохід, контролюючі органи, керуючись статтею 101 ПКУ можуть списати таку заборгованість з авансових внесків за час мобілізації, як безнадійну, що виникла внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин). При цьому такі платники повинні надати контролюючому органу підтвердний документ із військового комісаріату, в якому зазначатиметься період перебування на зборах.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool