Кіровоградщина: до уваги громадськості

Листопад 22, 2014 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

В прокуратурі області створено комісію, якою вивчаються особові справи працівників, для встановлення кола осіб, які обіймали у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року посади, передбачені пунктами 3-11 частини 2 статті 3 Закону, та не були звільнені протягом зазначеного періоду за власним бажанням з цих посад; які приймали процесуальні рішення стосовно осіб, які звільнені від відповідальності через події, які мали місце під час проведення мирних зібрань; своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи, спрямовані на кримінальне переслідування та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, до яких застосовану індивідуальну амністію, на підставі Закону щодо повної реабілітації в’язнів; які працювали на керівних посадах Комуністичної партії.

Органами прокуратури України на виконання вимог Закону України «Про очищення влади» вжито заходів щодо звільнення з посад працівників, до яких застосовується заборона, зазначена в частині 3 статті 1 цього Закону, на основі критеріїв, визначених частиною 1 статті 3 Закону. Тобто, із займаних посад звільнено осіб, які у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року займали посади Генерального прокурора України чи його заступника, керівника структурного підрозділу апарату ГПУ, його заступника, керівника, заступника керівника прокуратури обласного рівня.

Задля наступної реалізації вимог Закону України «Про очищення влади» Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 16 жовтня №563 «Деякі питання реалізації Закону України «Про очищення влади», якою затверджено порядок проведення перевірок стосовно посадових та службових осіб органів прокуратури України.
Цього ж числа розпорядженням Кабміну №1025-р затверджено план проведення таких перевірок. В органах прокуратури вони будуть тривати з березня по травень 2015 року.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool