Кіровоградщина: До позитиву можна віднести збільшення чисельності поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств області

Квітень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

На засіданні колегії обласної державної адміністрації було розглянуто результати роботи галузі тваринництва за минулий рік.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Шевченко під час виступу наголосив, що у 2012 році виробництво валової продукції тваринництва всіма категоріями господарств склало 100,1% порівняно із минулим роком або 1884,5 млн. грн. (на 1,6 млн. грн. більше, ніж у 2011 році), у тому числі: у сільськогосподарських підприємствах – 118,9% (467,4 млн. грн.), господарствах населення – 95,1% (1417,1 млн. грн.). У 2012 році всіма категоріями господарств на забій було реалізовано 67,3 тис. тонн худоби і птиці в живій вазі, вироблено 309,2 тис. тонн молока та 537 млн. штук яєць. Якщо порівнювати показники 2011 і 2012 років, то по виробництву м’яса і яєць область досягла позитивного приросту, відповідно на 6,5% (4,1 тис. тонн), 2,9% (15 млн. штук). На жаль, на 0,7 тис. тонн (1,4%) зменшилася реалізація на забій худоби і птиці господарствами населення, питома вага яких серед усіх спеціалізованих підприємств складає 72% від загального обсягу виробленого м’яса.
Потрібно відзначити зменшення показника по виробництву молока на 22,3 тис. тонн (6,7%). Якщо 14 територій області змогли досягти приросту по цьому показнику, то зменшення у Новомиргородському, Добровеличківському, Знам’янському, Компаніївському та Новоархангельському нівелювали ці здобутки. Скорочення виробництва молока спричинило і скорочення поголів’я корів у домогосподарствах населення., притому, що питома вага його у загальному виробництві складає 86%.
Під час виступу директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації проаналізував продуктивність сільськогосподарських тварин.
До позитиву можна віднести збільшення чисельності поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств області на 7,7 тис. голів (6,5%), яке складає основу тваринництва. "Тут, скоріш за все, чинну роль зіграло позиція обласної влади на розвиток великотоварного м’ясного та молочного виробництва, а також реалізація Кабінетом Міністрів України низки програм, що передбачають фінансову стимуляцію утримання та збереження молодняка ВРХ, приріст поголів’я корів м’ясного та молочного напряму продуктивності власного відтворення" – зазначив Сергій Шевченко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool