Кіровоградщина: безкоштовний інтернет

Листопад 28, 2013 | Новини | Переглядів: 1416 | Коментарі: 0

3 грудня 2013 р. у Єлизаветградківській міській бібліотеці, а також у Бірківській, Михайлівській та Вищеверещаківській сільських бібліотеках відбудуться урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг.

Відтепер мешканці смт. Єлизаветградка та сіл Бірки, Михайлівка та Вищі Верещаки Олександрівського р-ну зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, спілкуватися у програмі «Skype», користуватися веб-ресурсами для пошуку роботи, покупки товарів, організації відпочинку, мати доступ до інформації органів влади і соціальних служб тощо. У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Skype» в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, здійснювати пошук інформації в мережі, ділитися фото, музикою та відео з друзями у соціальних мережах.
Під час заходів відбудуться виступи голови Олександрівської РДА Авксентьєва В.В., голови Олександрівської районної ради Скляренка В.В., заступника голови Олександрівської РДА з гуманітарних питань Литвин Л.І., першого заступника голови Олександрівської РДА Бороти О.Д., регіонального представника програми «Бібліоміст» Шлеєнкова О.
Церемонії відкриття відбудуться: об 11:00  у Бірківській сільській бібліотеці (вул. Калініна, 47); о 13:00  у Єлизаветградківській міській бібліотеці (вул. Леніна, 37); о 15:00 – у Михайлівській сільській бібліотеці (вул. Пушкіна, 7); о 17:00 – у Вищеверещаківській сільській бібліотеці (вул. Петровського, 3).
Бібліотеки отримали комплекти комп’ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вони приєдналися до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.
Історії про те, як модернізовані бібліотеки змінюють життя окремих людей та цілих громад, можна знайти на веб-сайті програми «Бібліоміст» за посиланням: http://bit.ly/PKGQa9
#####
«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Партнер програми – корпорація Microsoft – безкоштовно передає публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» – програма, покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри. До кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим, і передають навички населенню.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool