Кіровоградщина: Андрій Ніколаєнко запевнив, що обласна влада робитиме усе можливе задля полегшення життя ліквідаторів

Квітень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 1

 Кожен крок назустріч чорнобильцям ми робимо системно і прозоро,- на цьому під час робочої зустрічі з лідерами громадських чорнобильських організацій, ліквідаторами аварії на ЧАЕС та переселенцями із чорнобильської зони наголосив голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Він зауважив, що держава, особливо в останні роки, та обласна влада системно працюють, аби забезпечити потреби ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, максимально вирішити прохання тих сімей, які Кіровоградщину вважають своєю другою рідною домівкою.
- Сьогодні тут, серед нас, делегації із трьох районів, трьох сіл компактного проживання переселенців із чорнобильської зони. Тому одразу хочу зазначити, що ті питання, що ви озвучили під час нещодавнього перебування керівників структурних підрозділів ОДА у ваших селах, я вже знаю: дороги, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, відкриття ФАПу. Я дав доручення своїм заступникам, щоб вони максимально швидко розпочали цю роботу, - підкреслив очільник області.
Також Андрій Ніколаєнко наголосив, що вперше у нинішньому році на пільги у медичному обслуговуванні ліквідаторів збільшено видатки з обласного бюджету до одного мільйона гривень. А загальна сума державних коштів на соціальний захист чорнобильців Кіровоградщини становить 40 млн. грн.
- Президент ставить завдання не залишити без опіки та турботи жодної людини, яка постраждала від наслідків катастрофи, тому, за рахунок Державного бюджету із цих 40 млн. грн. передбачено на виплату пільг та компенсацій 18,3 мільйона гривень, - зауважив голова ОДА.
Андрій Ніколаєнко провів із запрошеними представниками громадських організацій, що опікуються соціальним захистом чорнобильців та їх сімей, конструктивний діалог, вислухав конкретні зауваження та пропозиції щодо вирішення існуючих проблемних питань - забезпечення житлом, безкоштовні ліки, санаторно-курортне оздоровлення, справедливі пенсійні виплати для вдів чорнобильців. Звісно, вирішити їх виключно на рівні області не видається можливим, але Андрій Ніколаєнко запевнив присутніх, що обласна влада робитиме усе можливе задля полегшення життя ліквідаторів і звертатиметься до центральних органів влади з конструктивними пропозиціями щодо зміни окремих положень ключових чорнобильських законів.
Слушним видалося прохання до голови ОДА сільського голови Несваткового – переселенцям надто потрібна робота, тобто в таких селах необхідно реалізовувати інвестпроекти, створювати робочі місця. Андрій Ніколаєнко погодився і дав доручення профільному департаменту врахувати при розробці інвестстратегій саме ці території в 3-х районах як пріоритетні.
Андрій Ніколаєнко вручив сертифікати на отримання цінних подарунків, а також набори книг світової класичної літератури для шкіл трьох сіл компактного переселення із чорнобильської зони. Не оминув увагою і сільських медиків - ФАПи сіл Бутівське, Голубієвичі та Несваткове отримали першочергові ліки та витратні матеріали для надання якісної медичної допомоги чорнобильцям.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool