Кіровоградобленерго інформує мешканців міста

Липень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1283 | Коментарі: 2

Роз’яснення щодо порядку застосування тарифу для населення, яке користується електроплитами та/або електроопалювальними установками

У зв’язку з численними зверненнями споживачів електричної енергії Кіровоградщини з приводу застосування тарифу для населення, яке проживає в житлових будинках обладнаних у встановленому порядку кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками надаємо роз’яснення щодо вимог до застосування даного тарифу.
Установленим порядком обладнання кухонними електроплитами, електроопалювальними установками вважається отримання в енергопостачальній організації власником об'єкта архітектури технічних умов на інженерне забезпечення об'єкта архітектури в частині енергопостачання, підготовка власником об'єкта архітектури проекту зовнішнього енергозабезпечення, відповідного отриманим технічним умовам на інженерне забезпечення, та погодження цього проекту з енергопостачальною організацією.
Об'єктами архітектурної діяльності (об'єктами архітектури) є будинки і споруди житлово-цивільного, комунального, промислового та іншого призначення, їх комплекси, об'єкти благоустрою, садово-паркової та ландшафтної архітектури, монументального і монументально-декоративного мистецтва, території адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів (пункт 1 Закону України "Про архітектурну діяльність").
Для індивідуальних будинків. У разі, коли споживач електричної енергії, як власник об’єкту архітектури встановлює стаціонарну кухонну плиту або електроопалювальну електроустановку, а проектом будинку їх установка не передбачалась, то він також має звернутись до відповідних організацій щодо внесення до проекту будинку змін. У разі, якщо ці зміни призведуть до необхідності збільшити потужність електроустановки, споживач повинен отримати та виконати технічні умови, після чого сторонами мають бути внесені зміни до Договору про користування електричною енергією щодо приєднання до електромереж струмоприймачів та електроприладів, які дозволені до використання в межах потужності, зокрема, стаціонарні електроплити або стаціонарні електроустановки для опалення і нагріву води.
Для багатоквартирних будинків. У разі, якщо проектом будинку не передбачалось встановлення відповідного обладнання для збільшення величини потужності окремої квартири багатоквартирного будинку (із забезпеченням надійності електропостачання інших квартир), необхідно вирішити питання щодо зміни проекту будинку. У разі, якщо зміна проекту будинку має наслідком збільшення величини потужності або зміну категорії надійності електропостачання будинку в цілому, власник будинку (балансоутримувач – КРЕП, ЖЕК, тощо) має звернутись до електропередавальної організації з метою отримання та виконання технічних умов.Технічні умови видаються на інженерне забезпечення об'єкта архітектури - багатоповерхового будинку в цілому, а не на окрему квартиру або струмоприймач. У технічних умовах та проектній документації житлового будинку мають бути зазначені параметри, які б свідчили про обладнання об’єкта архітектури кухонними електроплитами або електроопалювальними електроустановками.
На житлові будинки, які обладнані кухонними електроплитами, електроопалювальними установками з порушенням установленого порядку, тариф електроплит та/або електроопалювальних установок не поширюється.

Начальник відділу по
роботі з побутовими абонентами
ПАТ «Кіровоградобленерго»
Дмитро Корнєєв.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool