Кіровоградець виманював у довірливих громадян гроші через Інтернет-аукціон

Липень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

Вже доведено причетність підозрюваного до скоєння двох шахрайств з використанням комп’ютерної техніки, за якими відкрито кримінальне провадження. За подібні дії жителю обласного центру загрожує до восьми років ув’язнення.

Зловмисником виявився 19-річний кіровоградець. Хлопець створив обліковий запис на одному з Інтернет-ресурсів та розмістив там інформацію про продаж кількох мобільних телефонів різних моделей, яких, насправді, у нього не було. Також до описів юнак додав фото засобів зв’язку, які знайшов у мережі Інтернет. 

- Через деякий час пропозицією хлопця зацікавилися двоє жителів області – 42-річний олександрієць та 24-річний кіровоградець. Чоловіки перерахували кошти (190 та 275 гривень) на вказаний шахраєм рахунок, але обіцяних мобільних телефонів так і не отримали, - розповідає начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області Олександр Ляпун. – Після чого, потерпілі звернулися із відповідними заявами до міліції.
«Як з’ясувалося, хлопець відкрив рахунок у банку та оформив картку на своє справжнє прізвище. Отриманні незаконним шляхом кошти, зловмисник витратив на власні потреби. За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Слідство триває. Наразі встановлюється причетність підозрюваного до скоєння подібних злочинів, адже потерпілих від дій шахрая може бути набагато більше» – повідомив керівник міліцейського підрозділу.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool