Кіровоградець став фіналістом Всеукраїнського фотоконкурсу

Квітень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 2024 | Коментарі: 0

Незабаром у Кіровоград привезуть мобільну експозицію фотоконкурсу «Права людини крізь об’єктив». . Одним із фіналістів конкурсу став кіровоградець Ігор Філіпенко,  повідомляє Інтернет-видання «FOTOINFORM».

Мобільну експозицію про права людини побачать в цьому році в Києві і принаймні в 7-х інших містах України: в Чернігові, Львові, Луганську, Сімферополі, Кіровограді, Полтаві та Херсоні. Особливість експозиції в тому, що вона може використовуватись як в неформальному навчанні правам людини так і в офіційній системі освіти.
Ця ініціатива, що має назву «Кожен має право знати свої права» реалізується громадською організацією М’АРТ в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Норвезького Гельсінського Комітету.
Мобільна виставка і надалі дозволить експонувати її в різних місцевостях та дозволить звернути увагу громадськості на проблеми дотримання прав людини і згуртувати групи активістів на рівні місцевих громад.
Наразі, здійснено основні підготовчі роботи з розробки візуальних та текстових матеріалів експозиції, підготовлено групу регіональних координаторів, завершено фотоконкурс «Права людини крізь об’єктив».
Фотоконкурс став окремою подією. Роботи, що були надіслані в рамках цього конкурсу носять різного плану повідомлення.Хтось бачить права людини в звичайному повсякденному житті, а хтось – в бездіяльності влади,що виражається в фіксації потреб людини, кричущих порушень її прав та претензій до влади з цього приводу.
Всього було надіслано більше 50 фото, автори яких намагалися показати ними своє бачення і позицію стосовно прав людини. Участь у конкурсі взяли не лише фотохудожники з України, фото надходили також з Білорусі та Росії. Ми щиро вдячні всім учасникам конкурсу і переконані в необхідності активізації громадськості засобами подібних конкурсів, оскільки фіксація та усвідомлення проблем, пов’язаних з правами людини – це перший крок на шляху до їх вирішення.
Складно було визначитися з переможцями, оскільки надійшло багато цікавих та змістовних робіт. Оцінювання робіт відбувалось в декілька етапів.


Фіналістами конкурсу стали:

Красільникова Юлія (м.Луганськ), Маркус Наталія (м.Донецьк), Степаненко Олександр (Тернопільська обл..), Зозуля Олександр ( Білорусь), Філіпенко Ігор (м. Кіровоград).

http://www.fotoinform.net/

Це фото Ігоря ФІЛІПЕНКА ввійшло в фінал цього фотоконкурса.



Перемогу отримала робота Степаненка Олександра з м. Чортків, Тернопільської області.

Фото зроблене у м. Язловець Тернопільської області і має свою історію: самотня жінка щодня приходить до зруйнованого та оскверненого римо – католицького костелу XVIст. для того, аби винести з нього сміття, що залишають по собі новітні вандали та помолитися.
Це фото несе потужне повідомлення про важливість для людини її релігійного світогляду та почуттів, що охоплюють її самосвідомість та самопереживання, і без яких немислиме її життя.
Фото Олександра Степаненка буде розміщено на одному зі стендів експозиції «Свобода совісті та віросповідання» і під час проведення виставки його побачить вся країна.
Також в дні проведення виставки в тій місцевості, де вона проводитиметься відбудуться інформаційні акції, що покликані привернути увагу громадськості до місцевих проблем і необхідності спільних дій, спрямованих на їх вирішення.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool