Кіровоград: знана кіровоградка - іменинниця

Серпень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 1182 | Коментарі: 0

Кіровоградка Марія Василівна Воленко, учасниця бойових дій, інвалід Великої Вітчизняної війни 14 серпня відзначала свій 90-річний ювілей.

Іменинницю завітали цього дня привітати зі святом міський голова Олександр Саінсус, заступник міського голови Вадим Дрига, голова міського клубу “Ветеран” Володимир Краснокутський та начальник відділу соціальної підтримки населення Кіровоградської міської ради Юлія Вовк.
Олександр Саінсус побажав іменинниці міцного здоров’я, довгих років життя та вручив Марії Василівні вітальну листівку, цінний подарунок та квіти.
Енергійна та знана кіровоградка проживає в рідному місті з дитинства, переїхавши сюди разом з усією сім'єю з міста Каніж. З перших днів Великої Вітчизняної війни і до Дня Перемоги працювала у військовому госпіталі. Допомагала рятувати поранених у місті Артемівську Донецької області, під Москвою, на Курській дузі, у Харкові, Вінниці, Львові, Ченстохові, під Берліном. Мужній жінці доводилося безпосередньо з передової виносити на собі поранених, щоб врятувати їм життя, та й сама була поранена.
Після переможного 45 року Марія Василівна повернулася до рідного міста і тривалий час працювала медичною сестрою у пологовому будинку та Будинку грудної дитини, медичною сестрою в дошкільних навчальних закладах міста Кіровограда. На заслужений відпочинок пішла у 80-річному віці з посади охоронниці у льотній академії. Трудовий стаж Марії Василівни складає 65 років, 6 місяців і 10 днів, а з них — 5 років війни. За свої військові подвиги нагороджена двома орденами та 16 медалями: є серед них і “За звільнення Москви” і медалі Жукова.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool