Кіровоград: завершено роботу VI Всеукраїнської конференції голів рад ветеранів системи МНС України

Липень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

З 25 по 27 червня у Кіровограді проходила VI Всеукраїнська конференція з головами територіальних і функціональних рад ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, в рамках якої було проведено семінар-нараду та засідання Круглого столу.

Засідання розпочалося з виступу заступника Міністра МНС України Василя Квашука. Василь Павлович зачитав учасникам Конференції вітання Міністра Віктора Балоги, де зазначалося, що завдяки професіоналізму, мужності та рішучості шановних пенсіонерів та ветеранів пожежної охорони були врятовані сотні життів. За це Віктор Балога висловив щиру подяку учасникам ветеранського руху. Від себе особисто заступник Міністра подякував за те, що пенсіонери сьогодні в строю та беруть активну участь в роботі ветеранських організацій.

На семінарі розглядалися питання щодо організації пенсійного забезпечення ветеранів, інвалідів, сімей померлих ветеранів та сімей загиблих при виконанні службового обов’язку працівників органів і підрозділів служби цивільного захисту МНС, про стан та перспективи запровадження в Кіровоградській облдержадміністрації програм щодо матеріального заохочення та надання матеріальної допомоги ветеранам і інвалідам служби цивільного захисту, також йшла мова про перспективи медичного обслуговування, оздоровлення та санаторно-курортного лікування.26 червня голови ветеранських організацій переїхали до Голованівська, де відвідали музей ракетних військ стратегічного призначення, аналогів якому немає у Європі та обговорили практичні дії Асоціації та Міністерства щодо подальшого розвитку ветеранського руху та історико-культурної спадщини в системі МНС України.

 

27 червня відбулося засідання круголого столу, темою якого стало значення роботи ветеранських організацій у патріотичному вихованні молоді на традиціях героїчної і трудової слави українського народу та підвищення професіоналізму серед молодих спеціалістів органів і підрозділів цивільного захисту. З доповідями виступили керівники Територіальних та функціональних рад Асоціації, розповіли про перспективні плани на майбутнє, порушили проблеми сьогодення. На цьому 6-та Всеукраїнська конференція підійшла до завершення.

Пропозиції щодо соціально-правового захисту ветеранів та відповідну Резолюцію планується подати на розгляд спочатку керівництву МНС, Мінсоцполітики та Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України, а потім – і до Кабінету Міністрів.

Отже, протягом трьох днів учасники конференції плідно працювали, щоб подальший розвиток руху Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України став новим чинником позитивних зрушень у соціальній політиці нашої держави, щоб ветерани служби цивільного захисту, військовослужбовці й надалі відчували надійний захист як з боку держави, так і служби, якій віддано багато років життя.

ТУ МНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool