Кіровоград: забезпечення випускників кіровоградських вишів першим робочим місцем

Липень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

Під керівництвом заступника голови ОДА Галини Пастух відбулося засідання "круглого столу", під час якого було розглянуто питання щодо забезпечення випускників кіровоградських вишів першим робочим місцем

Як відзначила заступник голови ОДА Галина Пастух, Президент України одним з пріоритетних завдань для влади, яке потребує невідкладного вирішення, визначив проблему працевлаштування молодих фахівців. – Ми повинні віднайти шляхи та розробити відповідні заходи, які дозволять нам вже найближчим часом збалансувати реальні потреби ринку праці і ту кількість молодих фахівців, яких щорічно випускають наші виші. Якщо нам вдасться це зробити, то вже до 2017-го року показник безробіття на Кіровоградщині має знизитися до 8-ми відсотків, – відзначила Галина Пастух.

У цьому контексті директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Ельза Лещенко повідомила, що на сьогодні на Кіровоградщині потребують працевлаштування близько 7-ми тисяч випускників, з яких 3,4 тисячі є випускниками вищих навчальних закладів області. Тому питання першого робочого місця постає перед молоддю надзвичайно гостро. У зв’язку з цим, на переконання керівника профільного департаменту, вже сьогодні необхідно відпрацювати шляхи та подбати про забезпечення робочими місцями не лише нинішніх, а й майбутніх випускників Вишів та ПТНЗ. – Це й потреба часу, і вимога Президента України, – наголосила Ельза Лещенко.
Голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, культури і науки, спорту та молодіжної політики Анатолій Коротков висловив думку, що мінімізувати рівень безробіття у молодіжному середовищі можливо, якщо вищі навчальні заклади збільшать відсоток молодих спеціалістів, які навчатимуться за держзамовленням, що, у свою чергу, дозволить забезпечити їх гарантованими робочими місцями.
У відповідь на це перший проректор Кіровоградського національного технічного університету Микола Петренко зазначив, що на сьогодні у державі катастрофічно бракує якісно підготовлених, високофахових інженерів та машинобудівників, тому варто було б зробити акцент на розвитку матеріально-технічної бази Вишів та наукової сфери. Це дозволить забезпечити не лише якісну підготовку та працевлаштування молодих спеціалістів, а у перспективі сприятиме динамічному зростанню наукового потенціалу та технологічній модернізації нашої держави.
Учасники дискусії зійшлися в одному – реформи, які за ініціативи Президента України розпочато у системі вищої освіти, затребувані часом та вкрай необхідні, і питання, яке у цьому контексті перед країною порушив Глава держави – щодо забезпечення молодих фахівців першим робочим місцем, є вкрай актуальним та потребує об’єднання зусиль влади, роботодавців, бізнесу та громадських організацій.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool