Кіровоград: забезпечення епізоотичної безпеки

Січень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 1077 | Коментарі: 0

Протягом минулого року на території області з незаконного обігу вилучено майже 3 тонни м’ясної продукції

Такі результати низки комплексних заходів, спрямованих на забезпечення епізоотичного благополуччя (захист життя і здоров'я людей та тварин від ризиків, пов'язаних з хворобами тварин), продовольчої та екологічної безпеки в регіоні, що були проведенні правоохоронцями та представниками інших зацікавлених відомств.
Загалом за 12 місяців 2013 року працівники відділу ветеринарної міліції здійснили обстеження понад 520 об’єктів різних форм власності. Серед них понад 70 господарств з утримання сільськогосподарських тварин та 12 – птиці, 38 забійних пунктів і м’ясопереробних підприємств, більше 110 ринків та магазинів, понад 100 торгівельних баз, складів, холодильників і супермаркетів, 22 рибопереробних і 19 молокопереробних підприємств, 59 одиниць автотранспортних засобів та майже 80 інших підконтрольних об’єктів.
У результаті вжитих заходів правоохоронці склали близько 550 адміністративних протоколів за фактами порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог (ст. 107 КУпАП). Також винесено 49 інспекторських приписів щодо усунення виявлених недоліків, понад 30 матеріалів стосовно виявлених порушень направлено до органів виконавчої влади та 2 – до прокуратури, призупинено роботу одного підконтрольного об’єкта.
Крім того, виявлено 9 фактів порушення посадовими особами правил видачі дозвільних документів на вантажі, підконтрольні Державній службі ветеринарної медицини.
Вилучено з незаконного обігу та знято з реалізації майже 3 тонни сировини та продукції тваринного походження на загальну суму близько 34 тисяч гривень, яку утилізовано на спеціалізованому підприємстві.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool