Кіровоград: відбулась нарада з керівниками потенційно-небезпечних об’єктів області

Листопад 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

6 листопада в Управлінні ДСНС відбулася семінар-нарада з керівниками потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки. Учасників семінару поінформували щодо впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

З порядком денним семінару ознайомив керівників об’єктів заступник начальника Управління ДСНС в області Ігор Парфьнов. Зокрема, він зазначив, що метою семінару є обговорення проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням пожежної та техногенної безпеки на об’єктах. «Дане питання на сьогоднішній день є вкрай актуальним. Вимоги щодо обов’язкового обладнання об’єктів підвищеної небезпеки системами раннього виявлення НС та оповіщення людей у разі їх виникнення чітко прописані у статті 53 Кодексу цивільного захисту України та є обов’язковими для виконання суб’єктами господарювання, які експлуатують зазначені об’єкти», – зазначив Ігор Вікторович.

Під час семінару представники відділу державного нагляду та контролю у сфері пожежної та техногенної безпеки та цивільного захисту повідомили присутнім про основні вимоги законодавства щодо впровадження автоматизованих систем раннього виявлення НС. Присутнім пояснили, що впровадження зазначених систем на сьогодні є одним з ефективних шляхів зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки та передумовою збереження життя та здоров’я працівників.

На даний час по області налічується 229 об’єктів підвищеної небезпеки, які підлягають обладнанню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій у тому числі 158 автозаправних станцій, які визнані об’єктами підвищеної небезпеки. У зв’язку з цим, керівникам об’єктів роз’яснили вимоги Правил улаштування автоматизованих систем, які затверджені наказом МНС України від 15 травня 2006 року № 288. Вимоги Правил є обов’язковими для виконання всіма підприємствами, установами, організаціями незалежно від виду їх діяльності та форми власності, об’єкти яких підлягають обладнанню зазначеними системами, а також тими, які здійснюють проектування, експлуатацію, технічне обслуговування вищевказаних систем та нагляд за їх утриманням.

Крім цього організатори семінару зупинилися на особливостях здійснення перевірок на об’єктах органами держпожнагляду, основних принципах роботи автоматизованих систем та основних напрямках реалізації державної політики у сфері цивільного захисту щодо впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту у складі проектної документації об’єктів.

Представники органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки закликали керівників потенційно-небезпечних об’єктів не бути байдужими до питання безпеки підлеглих та населення, яке може потрапити у зону можливого ураження при виникненні техногенних аварій та спільно вирішувати питання щодо впровадження автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool