Кіровоград: відбулась акція «Громада - за свої права!»

Січень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 1516 | Коментарі: 0

Під гаслом «Робітнича боротьба за трудові права» на акцію «Громада – за свої права!» на площу перед міською радою 25 січня вийшли члени незалежної профспілки «Трудова солідарність» на чолі з її головою Віталієм Махиньком.

За п’ять років існування незалежна профспілка «Трудова солідарність» взяла участь у вирішенні більш ніж тисячі трудових конфліктів і практично всі виграла. На сьогодні її членами є 3000 людей, які працюють у приватних та на державних підприємствах у сферах будівництва, торгівлі, виробництва, ЖКГ, освіти, послуг, у сільському господарстві, а також навчаються у вищих навчальних закладах і одночасно працюють. «Трудова солідарність» – єдина профспілка в Україні, яка захищає працівників, не оформлених на роботу офіційно. Вона має свої представництва в Київській, Черкаській, Запорізькій, Рівненській, Кіровоградській, Житомирській і Тернопільській областях.
Захід перед міською радою названої профспілки є першим в нашій області, який започаткував її діяльність у нашому краї із захисту трудових, соціальних, загальнолюдських прав громадян. На мітингу виступив голова профспілки Віталій Махинько, який розповів про те, як проблеми Кіровограда й області можна вирішити за допомогою профспілкового руху, як можна самоорганізуватися для цього.
– Я вважаю, – зазначив профспілковий лідер, – що якщо громадяни будуть самооорганізовуватися, то стануть реальною силою у вирішенні проблем як міста, так і області. Крім того, упевнений, що цей досвід можна поширити на всеукраїнський рівень. Мені здається, що якби люди вчасно самоорганізувалися, то зараз би на Майдані не проливалася б кров...
До кіровоградців звернулися й інші профспілкові активісти, зокрема член профкому Олег Сеченцев, який розповів, як можна ефективно застосувати зарубіжний досвід у розбудові профспілки в Україні. Інші її члени у цей час роздавали кіровоградцям профспілкову газету «Трудова солідарність», а також анкету з інформацією про названу профспілку й опитувальником щодо проблем, актуальних для наших обласного центру й області.
Після завершення акції Віталій Махинько зустрівся з міським головою Кіровограда Олександром Саінсусом, який був присутнім на цьому заході. Профспілковий лідер розповів очільникові міста про проблеми й перспективи розвитку профспілкового руху, а також про кардинальні відмінності між незалежними та офіційними профспілками…


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool