Кіровоград: відбудеться презентація виставки робіт болгарського художника

Серпень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 888 | Коментарі: 0

20 серпня о 12.00 у відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка відбудеться презентація виставки робіт відомого болгарського художника Івана Стоянова «З Болгарією у серці».

Іван Стоянов, відомий болгарський художник, народився 1961 року в м. Нова в Республіці Болгарія. Закінчив факультет мистецтв університету Єпископа Костянтина Преславського в місті Шумені. З 1986 року є активним учасником національних і міжнародних художніх виставок. Підготував близько 20 персональних виставок у Болгарії та за кордоном. Художні твори автора зберігаються не тільки в колекціях музеїв Болгарії, а також у Франції, Іспанії, Японії, Португалії, Білорусі та України. Протягом 2011-2012 років з творчістю художника мали нагоду познайомитись мешканці багатьох міст України. Цього року таку нагоду мають і кіровоградці. В квітні місяці виставка робіт І. Стоянова експонувалась в Кіровоградському обласному художньому музеї. Роботи майстра викликали неабиякий інтерес та зацікавлення у кіровоградців. Саме тому Кіровоградська обласна громадська організація «Об’єднання болгар «Нашите хора» спільно з Кіровоградською обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка вирішили подарувати мешканця та гостям міста ще одну можливість познайомитись з творчістю Івана Стоянова.
На виставці представлено більше 20 графічних малюнки, які створені у авторській художній техніці, що поєднує колаж і зображення символічних знаків, виконаних тушшю та темперою. Основою для графічних малюнків є знаки-символи, що використовуються в техніці вишивки, гончарства та інших промислах болгарським народом.
Поспішайте, виставка експонуватиметься з 20 по 30 серпня 2013 року у відділі мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка. Вхід вільний. Запрошуємо усіх бажаючих.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool