Кіровоград: відбудеться 6-й Великодній аукціон

Квітень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 899 | Коментарі: 0

8 квітня 2015 року у Кіровоградському обласному художньому музеї, за традицією, напередодні Великодня, відбудеться VI Великодній Благодійний Аукціон (організатори: Кіровоградський обласний художній музей та медіа-група «Весь Кіровоград»).

Нагадаємо, що Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 гривень, і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. У 2013 році знову побито рекорд і зібрано 113 тисяч на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні.

У 2012 році оргкомітет акції було нагороджено відзнакою Асоціації благодійників України «Сяйво добра» за проведення ІІІ Великоднього благодійного аукціону. Організатори отримали грант на суму 5 000 грн. від Асоціації благодійників України. На ці кошти було виготовлено буклет V Великоднього благодійного аукціону.
У 2013 році акцію було відзначено дипломом лауреата Першого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року» за проведення ІV Великоднього благодійного аукціону.
У 2014 році за рішенням оргкомітету аукціон не проходив через складну суспільно-політичну ситуацію в країні. Проте саме у 2014 році організатори акції стали лауреатами Другого Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року» за проведення V Великоднього благодійного аукціону.

Цього року, вперше кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного шпиталю, де лікуються і ветерани війни, і поранені внаслідок війни, що триває на Сході нашої країни.

Всього для участі у торгах зібрано 40 лотів, серед яких чимало сюрпризів. По-перше, знову буде виставлено лот анонімного автора, ім’я якого не розголошується (стартова ціна - 2 копійки). По-друге, на аукціоні буде представлена робота відомого майстра арт-зварювання Євгена Василевського під назвою "Революція".
Патріотична тематика підтримана на аукціоні роботою «Колективна свідомість» Павла Пузиря, а також Кіровоградською електромонтажною компанією СП «Розумний дім» та Кіровоградським брендом опалювальних виробів UDEN-S, які надали декоративне панно та дизайнерський обігрівач під назвою «Слава Україні».
Одним з визначних лотів є робота заслуженого художника України Бориса Вінтенка (1927-2002) надана Броніславом Куманським. Свій вклад в проведення аукціону зробила і багетна майстерня «Офіс-майстер», яка безкоштовно оформила цю роботу відомого художника.
Не залишить байдужими любителів мистецтва та колекціонерів робота заслуженого художника України Сергія Шаповалова, надана родиною Сидоренків, та робота невідомого художника, авторство якої поки що не вдалося встановити, надана Оленою Надутенко.

Вперше дала твір для аукціону заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна - її «Великодній натюрморт» прикрасив колекцію лотів. Як і колаж Оксани Калюжної під назвою «Сова». Дебютантами акції цього року також стали молоді художники Дмитро Тарасенко та Павло Олексієнко, кіровоградські художниці Людмила Демиденко та Ольга Коломієць, знані викладачі образотворчого мистецтва Ірина Зантарія та Лариса Гарбузенко, майстри декоративно-прикладного мистецтва Людмила Кривенко, Ірина Терещенко та Майя Поліщук. Наймолодшою учасницею аукціону стала випускниця Кіровоградської дитячої художньої школи імені О. Осмьоркіна Софія Корнєєва зі своєю роботою «Початок».

За традицією, лоти для аукціону надала і галерея «Єлисаветград» (роботи заслуженого художника України Анатолія Янєва та молодого автора Ленура Веліляєва). Взяв активну участь у зборі лотів і колектив Кіровоградської міської художньої школи імені О. Осмьоркіна в особі її директора Ганни Іванової та викладача Анастасії Плітіної. Добре відомими для постійних учасників аукціону є роботи Сергія Дриги (Одеса), Федора Лагна, (Олександрівка), Анатолія Кімнатного, Ірини Кухаренко, Сергія Ігнатенка.

Подією у проведенні акції обіцяють стати роботи Костянтина Скопцова (автор найдорожчої з виставлених робіт) та Михайла Юдовського, надані культурною платформою UKRASA.ORG.
Рекордсменом за кількістю виставлених робіт став молодий художник, студент Львівської Національної академії мистецтв Вадим Канащук, який передав для аукціону три свої роботи. Також одну роботу Вадима зі своєї колекції надала Людмила Шубіна.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool