Кіровоград: в області може з'явитися електронний медичний реєстр

Листопад 27, 2013 | Новини | Переглядів: 881 | Коментарі: 0

Із оголошенням медичної реформи, ключову роль у цьому процесі керівництво держави відводить не лише екстреній та невідкладній медичній допомозі, а й розвитку ранньої діагностики. Цьому напрямку в області приділяється системна увага починаючи з 2010 року і результати, до того ж, досить показові, уже є.

Ні для кого не секрет, що матеріально-технічна база районних лікарень, та навіть лікувальних закладів загальнообласного рівня не поповнювалася роками. Ситуація змінилася докорінно зовсім нещодавно. Лише протягом 2011-2012 років за кошти державного бюджету лікувальні заклади області отримали близько 450 одиниць медичного обладнання, на це було витрачено 116 млн. грн. Таке масштабне оновлення лікувального обладнання слугувало фундаментом подальшої роботи по створенню діагностичних центрів – зараз вони діють на базі кожної ЦРЛ в районах, є свій такий центр в Олександрії, а в Кіровограді їх взагалі 4.
Адже як наголошує Президент України, створення центрів ранньої діагностики та покращення їх матеріально-технічної бази - це якраз і є неодмінною умовою реформування медичної галузі.
Іще одне, не менш важливе завдання, стосується ефективного використання закупленого медобладнання, на цьому наголошує і голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.
Зрозуміло, що розпочата робота триває вже не один день, а тому повинна давати і певні результати. Як запевняє начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Рибальченко, первинними медичними оглядами охоплено 70% населення області.
У спеціалістів галузі озвучена цифра викликає певний скепсис, вони розуміють, що ці відсотки можуть містити в собі показник одних і тих самих людей, які проходять обстеження в діагностичних центрах неодноразово.
Саме тому, аби уникнути подібних моментів та й взагалі забезпечити подальший прогресивний розвиток медичної галузі в області, Андрій Ніколаєнко наполягає на доцільності створення спеціального електронного медичного реєстру – аби в будь-якій лікарні незалежно від рівня, лікар мав змогу ознайомитися із усією історією хвороби пацієнта лише відкривши спеціальну програму в комп’ютері. Що іще важливо, і чиновники від медицини, і самі лікарі мають правильно розуміли суть даного завдання, знайти спеціалістів, здатних його втілити в життя, а кошти для створення програми – це вже клопіт обласної влади, - наголошує Андрій Ніколаєнко.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool