Кіровоград: в обласній дитячій лікарні мають розпочатися ремонтні роботи.

Грудень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1097 | Коментарі: 0

На реконструкцію медичного закладу буде спрямовано 35 млн. грн.

Про це під час прес-конференції, присвяченої захисту прав дитини у рамках реалізації регіональної соціальної політики, повідомила заступник голови ОДА Галина Пастух.

Заступник голови ОДА відзначила, що соціальний захист дітей є пріоритетним напрямком діяльності, який визначив для влади Президент України. У цьому контексті одним із головних питань для області є надання якісної медичної допомоги дитячому населенню.
– Починаючи з 2010-го року на оновлення матеріально-технічної бази медичної галузі, на придбання та встановлення сучасного медичного обладнання, у тому числі, у дитячих медичних закладах області, було спрямовано 200 млн. грн., – відзначила Галина Пастух.
Зокрема, лише на обслуговування перинатального центру у минулому році в області було спрямовано 9,3 млн. грн., у нинішньому 11,3 млн. грн., що на 2 млн. грн. більше, а це вже серйозний прорив у напрямку зменшення в області рівня дитячої та материнської смертності.
При цьому посадовець наголосила, що обласний перинатальний центр є чи не єдиним медичним закладом такого типу в Україні, де медична допомога вагітним надається абсолютно безкоштовно, ними не сплачується жодної копійки ні за харчування, ні за медикаментозне забезпечення. Усе фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.
Галина Пастух також відзначила, що на останній підсумковій колегії, що проходила у Полтаві під керівництвом Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової, нашу область було відзначено серед першої п’ятірки регіонів держави, де відсутня материнська смертність.
Також усіх дітей в області стовідсотково охоплено профілактичними медичними оглядами, Дітей, які хворі на онкологічні та гематологічні хвороби, на цукровий діабет, у повному обсязі забезпечено необхідними ліками, зокрема, інсуліном та препаратами для хіміотерапії.
З метою створення комфортних умов для маленьких пацієнтів, в усіх дитячих відділеннях районних та міських лікарень проведено ремонти та повністю оновлено м’який інвентар – на загальну суму майже 2 млн. грн., – зазначила Галина Пастух.
Проте, за словами посадовця, одним з пріоритетних завдань, яке за дорученням голови ОДА Андрія Ніколаєнка має бути реалізоване вже наступного року – це капітальний ремонт обласної дитячої лікарні – на загальну суму 35 млн. грн. – На сьогодні нас не може задовольнити той стан, у якому перебуває цей медичний заклад, адже тут лікуються діти, і якщо за рівнем підготовки медичного персоналу, за якістю надання медичних послуг у нас немає зауважень, то приміщення лікарні потребують невідкладного ремонту, – наголосила Галина Пастух.
Начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко відзначив, що 35 млн. грн. буде спрямовано виключно на ремонт приміщень, зокрема, планується повністю відновити головний корпус лікарні, пральню та допоміжні відділення.
За словами керівника профільного управління, у наступному році також планується додатково спрямувати близько 15 млн. грн. – на придбання сучасного медичного обладнання, зокрема, для хірургічного та реанімаційного відділень обласної дитячої лікарні.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool