Кіровоград: у центрі уваги служби зайнятості

Жовтень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Події, які відбуваються в Україні протягом останнього часу, на жаль, виокремили серед населення нову категорію – внутрішньо переміщені особи.

Для оперативної та всебічної допомоги таким громадянам, Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості надається комплекс адресних соціальних послуг. Зокрема підбір підходящої роботи, профорієнтація, організація професійного навчання та перенавчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння у започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, надання допомоги по безробіттю, а також інформаційні та консультаційні послуги тощо. Вибір в кожному конкретному випадку залежить від мети звернення особи до центру зайнятості та її бажання отримати ту чи іншу послугу.

В Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості із 1 жовтня 2014 року по теперішній час отримували послуги 305 внутрішньо переміщених осіб. За сприяння центру зайнятості було працевлаштовано 79 осіб, з них 57 мали статус безробітних. Двадцять вісім осіб пройшли професійне навчання, 21 безробітний взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

За сприяння Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості за останній рік (з 01.10.2014 по 01.10.2015 року) відкрили підприємницьку діяльність 5 осіб із числа вимушених переселенців. Всі вони відвідали інформаційні семінари з підприємництва та пройшли навчання за навчальною програмою «Підприємець-початківець», розробили та публічно захистили бізнес-план, після чого отримали фінансову допомогу для започаткування власної справи.

Станом на 1 жовтня 2015 року на обліку в КМРЦЗ перебуває 129 внутрішньо переміщених осіб, 43 з них – мають статус безробітніх.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool