Кіровоград: у райраді навчалися діям у надзвичайних ситуаціях

Квітень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 700 | Коментарі: 0

8 квітня фахівці Управління ДСНС в області спільно з представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели навчальний семінар для працівників Ленінської районної у місті Кіровограді ради.

Захід був присвячений вивченню питань цивільного захисту, які за останній час набули в суспільстві особливої ваги. Для мешканців регіонів держави важливо знати і вміти діяти в умовах різних надзвичайних і екстремальних ситуацій. Причому діяти послідовно, без паніки та метушні, а також могти надавати допомогу не лише собі, а й тим, хто поруч і потребує особливої уваги і турботи.
Під час семінару розглянули питання оповіщення населення, зокрема звернули увагу на основний сигнал цивільного захисту «Увага всім!», порядок дій працюючого і непрацюючого населення після сигналу тривоги, засоби і способи індивідуального захисту, види захисних споруд та правила поводження в них. Жваве обговорення викликали питання захисту цивільного населення під час обстрілів, повітряних атак, підготовки до евакуації та порядок її проведення, вмісту «тривожної валізи», як захистити малолітніх дітей у екстремальних ситуаціях та як вберегтись від травмування і загибелі під час виявлення сучасного вибухового пристрою. Звичайно, не залишили поза увагою питання безпечного поводження із застарілими боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, які на території області з початком весни та польових робіт почали виявляти все частіше.
Значну частину часу присвятили вивченню прийомів надання першої домедичної допомоги. Оскільки володіти такими навиками життєво важливо не лише під час військових дій - такі знання нерідко рятують життя і в мирний час. І навіть у щоденному побуті, зазвичай, рідко вдається уникнути травм та ушкоджень.
На завершення зустрічі працівники державної установи подякували рятувальникам за змістовну лекцію, а працівники Служби порятунку, у свою чергу, побажали відповідально ставитись до власної безпеки та більше уваги приділяти вивченню правил цивільного захисту.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool