Кіровоград: у міській раді посадовці писали радіодиктант

Листопад 09, 2015 | Новини | Переглядів: 1361 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді сьогодні писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

У символічній акції, присвяченій Дню української писемності та мови, добровільно взяли участь близько п’ятидесяти посадових осіб місцевого самоврядування.

Організатором проведення диктанту у стінах міської ради виступило управління освіти на чолі з його начальником – Ларисою Костенко.
- Ми запросили усіх працівників міської ради, - повідомила Лариса Костенко, - тож усі, хто прийшов на радіодиктант – зробили це із власної волі.

Національна радіокомпанія України започаткувала акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається з близько 150 слів.

Найголовніше у цьому Всеукраїнському радіодиктанті – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком, відзначила Лариса Костеенко. Тут важлива проявлена солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

джерело


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool